Demokratenes utrolige kollaps: Slik skal USAs mektigste kvinne temme Trump

Nancy Pelosi (78) vil ta tilbake makta: - Hun har vært kald, kalkulerende og Demokratenes viktigste våpen.

FIENDER: Det er ikke mange ganger Nancy Pelosi og Donald Trump er blitt avbildet sammen. Hun er trolig kvinnen som får oppgaven med å temme presidenten dersom Demokratene klarer flertall i Representantenes hus for første gang på åtte år. Her under Trumps innsettelsesseremoni i januar 2017. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/NTB Scanpix
FIENDER: Det er ikke mange ganger Nancy Pelosi og Donald Trump er blitt avbildet sammen. Hun er trolig kvinnen som får oppgaven med å temme presidenten dersom Demokratene klarer flertall i Representantenes hus for første gang på åtte år. Her under Trumps innsettelsesseremoni i januar 2017. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå ligger Demokratene an til å vinne tilbake flertallet i Representantenes hus for første gang på åtte år.

Alle de 435 plassene i det ene av Kongressens to kamre er i dag på valg. Ifølge prognosene til statistikknettstedet Fivethirtyeight er det 88 prosents sannsynlighet for at Demokratene vinner tilbake flertallet i huset. Det er de sterkeste prognosene nettstedet har gitt Demokratene denne valgsesongen.

Demokratene er ganske sikre på 202 av representantplassene, mens Republikanerne ligger an til 194 plasser. 39 plasser er på vippen, viser analysene til RealClear Politics. 218 plasser gir altså flertall i huset.

Lite komfortabel

Meningsmålere og statistikere har ganske sikkert sjokkresultatet fra 2016 friskt i minne før dagens valg, men etter alle solemerker beholder Republikanerne flertallet i Senatet, der 35 av totalt 100 plasser er på valg. Mest sannsynlig sikrer Republikanerne to senatorer ekstra, ifølge RealClear Politics.

- Jeg føler meg mindre komfortabel med å komme med en prognose nå enn jeg har gjort på to tiår, sier den anerkjente republikanske meningsmåleren Frank Luntz til nyhetsbyrået Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer