Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Demokrater ble nektet å stemme

John Kerry med hard kritikk av presidentvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i en tale under den årlige Martin Luther King-markeringen i Boston i går at Massachussets-senator John Kerry kom med et av sine krasseste uttalelser om presidentvalget så langt.

- Tusener av mennesker ble undertrykt da de skulle stemme, sa demokraten.

Kerry hevder at folk fikk navnene sine slettet fra stemmelistene og ble nektet å levere stemmesedler. Han sier også at stemmemaskinene ble distribuert ulikt.

- I demokratiske distrikter tok det folk opp til elleve timer å få stemt, mens republikanere fikk stemt i løpet av ti minutter, sier han, ifølge The San Fransisco Chronicle.


Sammenligner med Irak
John Kerry sammenligner valget i USA med demokratiseringsprosessen i Irak.

- I en nasjon som er villig til å bruke flere hundre millioner dollar på å skape demokrati i Irak, kan vi ikke tolerere at amerikanere selv blir nektet demokrati, sier Kerry.

Selv om det ble avdekket uregelmessigheter rundt stemmegivningen i Ohio, noe som skapte problemer for mange demokrater, godkjente Kongressen likevel Bush som den klare vinner av valget. Høyesterett i Ohio henla i forrige uke en sak om valgdagsproblemer, som blant annet gjaldt manglende stemmemaskiner i flere minoritetsområder.

Republikanere sier imidlertid at det også er grunn til å mistenke valgfusk fra demokratenes side.

- Jeg tror det vil være nyttig om landets ledere ser på begge sider av saken, og at noe blir gjort for å sikre at de som har rett til å stemme, får stemme, sa den republikanske guvernøren Mitt Romney under den samme Martin Luther King-markeringen.

Kerry klager: Mener presidentvalget var udemokratisk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media