DRAPSTRUET:  Den konservative demokraten Bart Stupak har mottatt drapstrusler og blitt skjelt ut som barnemorder etter at han valgte å støtte president Barack Obamas helsereform. Stupak er abortmotstander, men valgte å stole på Obamas løfte om at reformen ikke vil gjøre det lettere å ta abort i USA. Foto: REUTERS/SCANPIX
DRAPSTRUET: Den konservative demokraten Bart Stupak har mottatt drapstrusler og blitt skjelt ut som barnemorder etter at han valgte å støtte president Barack Obamas helsereform. Stupak er abortmotstander, men valgte å stole på Obamas løfte om at reformen ikke vil gjøre det lettere å ta abort i USA. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Demokrater drapstruet etter helsereformen

Over ti har fortalt om foruroligende episoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flere demokratiske politikere har mottatt drapstrusler etter at den amerikanske helsereformen ble vedtatt. Truslene blir nå etterforsket av FBI.

Over ti demokrater har fortalt om foruroligende episoder i løpet av dagene som har gått siden det historiske vedtaket i Representantenes hus.


Kongressrepresentanten Louise Slaughter fikk vinduet i kontoret sitt knust av en murstein, i tillegg til at noen la igjen en beskjed med drapstrusler på telefonsvareren hennes. Ifølge en lokal TV-kanal var trusselen rettet mot barna til alle representantene som stemte for helsereformen.


Lederen for Demokratene i Representantenes hus, Steny Hoyer, sier han tror partikollegene hans kan være utsatt for fare.


- Alle kongressmedlemmer som føler at de er i fare, får oppfølging av relevante myndigheter, understreket Hoyer onsdag.


(NTB)