SIKTET: Den mektige demokratiske senatoren Robert Menendez blir siktet for korrupsjon, melder CNN. Menendez selv avviser anklagene.. Foto: AP Photo/Mel Evans
SIKTET: Den mektige demokratiske senatoren Robert Menendez blir siktet for korrupsjon, melder CNN. Menendez selv avviser anklagene.. Foto: AP Photo/Mel EvansVis mer

- Demokratisk senator siktes for korrupsjon

Samarbeid med lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mektige demokratiske senatoren Robert Menendez blir siktet for korrupsjon, melder CNN. Menendez selv avviser anklagene.

Påtalemyndigheten har i flere år gransket om Menendez brukte sin posisjon til å promotere en lege i Florida, som er en nær venn og en viktig økonomisk støttespiller.

Legen Salomon Melgen har opp gjennom årene støttet Menendez' valgkamper med store pengesummer, ifølge CNN.

Melgen driver forretninger i Den dominikanske republikk, og Menendez skal ha brukt sin stilling i Senatet til å påvirke myndighetene til å hjelpe ham.

TV-kanalen sier at justisminister Eric Holder har gitt påtalemyndigheten grønt lys til å ta ut tiltale, og at en kunngjøring vil komme i løpet av noen uker. Holder vil ikke kommentere saken.

Menendez selv avviser anklagene. I en pressemelding fra hans kontor i Kongressen heter det at de mener at all Menendez' virksomhet er lovlig, og at etterforskningen vil vise at han er uskyldig.

Menendez, som er av cubansk avstamning, har vært senator for New Jersey i mange år. Før valget i fjor var han leder for Senatets utenrikskomité, og han er i dag den høyest rangerte demokraten i komiteen.

(NTB)