Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Demokrattopp i internasjonalt ekstremistnettverk

Ordførerkandidaten til Demokratene i Ålesund, Kaspar Birkeland møtte lederen for English Defence League i vår.

I EKSTREMISTNETTVERK: Ordførerkandidaten til Demokratene i Ålesund, Kaspar Birkeland (t.v) møtte lederen for English Defence League i vår. Her står Birkeland og peker under en markering mot terror.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
I EKSTREMISTNETTVERK: Ordførerkandidaten til Demokratene i Ålesund, Kaspar Birkeland (t.v) møtte lederen for English Defence League i vår. Her står Birkeland og peker under en markering mot terror. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 er Birkeland et sentralt medlem i Norwegian Defence League, som har kontakt med lignende organisasjoner i flere land.

- Vi har tyskere, svensker og nordmenn her, sa Stephen Lennon, leder i English Defence League, under et mønstringsmøte i Storbritannia i vår.

Lennon, som opererer under dekknavnet «Tommy», møtte Birkeland i fjor høst under et arrangement i Amsterdam i Nederland.

«Det er veldig artig å møte Tommy. Han heter jo ikke det, da. I Amsterdam i høst. Jeg hadde veldig mye igjen for den samtalen», sier Birkeland ifølge lydopptaket TV-kanalen har fått tilgang til.

Birkeland sier han ikke har noen planer om å trekke seg etter de siste dagenes avsløringer. Han nekter for å ha hørt Håvar Krane uttale seg om politiske attentat.

«Jeg er imot islamiseringen og regjeringen har seg selv å takke for denne fæle terroren,» skrev han på Facebook-siden sin etter intervjuet med TV 2.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media