DEMONSTRERER:  Spenningen i Lice har økt de siste to ukene etter at demonstranter sperret av en vei som går til området der den nye militærforlegningen etter planen skal bygges. Dette bildet er tatt 31. mai i år. Foto: AFP PHOTO/ILYAS AKENGIN
DEMONSTRERER: Spenningen i Lice har økt de siste to ukene etter at demonstranter sperret av en vei som går til området der den nye militærforlegningen etter planen skal bygges. Dette bildet er tatt 31. mai i år. Foto: AFP PHOTO/ILYAS AKENGINVis mer

Demonstrant skutt og drept i Tyrkia

I sammenstøt med sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kurdisk demonstrant ble lørdag kveld drept og flere andre såret i sammenstøt med sikkerhetsstyrker i byen Lice sørøst i Tyrkia.

Den 24 år gamle mannen deltok i en demonstrasjon mot myndighetenes planer om å bygge en ny militærforlegning i det kurdisk-dominerte området.

Soldater var blant de sårede, men det forelå natt til søndag ingen tall på hvor mange.

Spenningen i Lice har økt de siste to ukene etter at demonstranter sperret av en vei som går til området der den nye militærforlegningen etter planen skal bygges.

Senere lørdag brøt det ut protester i to bydeler i Istanbul. Politiet tok i bruk tåregass mot maskerte demonstranter som skjøt fyrverkeri. Det kurdiske Fred- og demokratipartiet (BDP) har varslet demonstrasjoner søndag i protest mot den voldelige demonstrasjonen i Lice lørdag.

I fjor ble det inngått våpenhvile mellom den venstreradikale geriljagruppen Kurdistans arbeiderparti (PKK) og den tyrkiske regjeringen. Men prosessen sto senere i stampe igjen da PKK i september hevdet at regjeringen ikke hadde fulgt opp lovnader om reformer.

PKK, som av Tyrkia og en rekke andre land blir ansett som en terrororganisasjon, besluttet derfor å avlyse planene om å trekke seg tilbake fra det sørøstlige Tyrkia.

(NTB)