Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrantene fant Kadhafis hemmelige atom-bunker

Se Al Jazeeras bilder fra Kadhafis palass i al-Baida. De plyndrede eiendommene bærer preg av en paranoid mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som demonstrantene tar kontroll over stadig flere byer i Libya, blir Muammar Kadhafis mange eiendommer plyndret og ødelagt, melder Al Jazeera.

Fra byen al Baida vest for Benghazi viser den arabiske TV-kanalen bilder av et luksuriøs palass med svømmebasseng, sauna, jacuzzi og en flott hage med pent friserte hekker - men også en underjordisk bunker med alt av utstyr for å kunne overleve trygt i flere måneder.

Eksentrisk og paranoid I flere av de «Wikilekkede» ambassadedokumentene fra Tripoli blir det tegnet et bilde av Kadhafi og hans nærmeste som eksentriske og paranoide.

Bildene fra Al Jazeera bekrefter meldingene fra ambassaden. Bildene av en fullt utstyrt atombunker med luftfilter-system, nødgeneratorer, brannalarm, vannpumper og en stige opp til overflaten gir et inntrykk av at diktatoren forberedte seg på det verste - også et eventuelt angrep med ukonvensjonelle våpen fra fremmede makter.

Også hans taler har kunnet gi en indikasjon på en forvirret mann som ikke forstår omfanget av demonstrasjonene som pågår i Libya. For mens demonstrantene lenge har hatt kontroll over store deler av Øst-Libya, og nærmer seg Tripoli for hver dag som går, er Kadhafi klar på at han har folket støtte.

- Står bak meg - Det lybiske folket står bak meg. Det er en liten gruppe opprørere som er omringet og vil bli tatt hånd om, sa Kadhafi til serbisk TV.

Men sannheten er at over halve landet og verdens statsledere har snudd ham ryggen. Nyhetsbyrået AP har meldt om demonstrasjoner i nøkkelbyen Zawiya, 40 km unna hovedstaden. Zawiya har rundt 200 000 innbyggere og er den mest befolkede byen nærmest Tripoli som blir berørt.

Obama-administrasjonen har tilbudt demonstrantene «enhver type støtte» for å velte Kadhafi, mens regimet tilbyr innbyggerne i hovedstaden over 2200 kroner per familie for deres lojalitet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling