Demonstrantene hevnet seg på fotograf

Etter Nazi-marsj gikk 30 demonstranter til angrep på bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 144 personer ble anholdt av politiet etter at det oppsto gatekamper mellom nynazister og motdemonstranter under en høyreekstremistisk markering i Lund i Sverige i går kveld.

Over hundre politifolk hadde store problemer med å holde de svært aggressive gruppene fra hverandre, og hindre dem i å kaste stein, flasker og brennende fakler mot hverandre og mot ordensmakten.

Også pressen fikk oppleve demonstrantenes raseri. En fotograf ble truet da han fotograferte sammenstøtene. Senere på kvelden ble han vitne til at demonstranter gikk løs på bilen hans.

Rundt 30 personer deltok i herverket, og bilen ble slått fullstendig i stykker, skriver Aftonbladet.se.

Trolig hevn

Fotografen har forklart politiet at han tidligere på kvelden ble truet da han fotograferte sammenstøtene. Mange av de involverte hadde maskert seg, og de likte ikke at mannen tok bilder av dem.

- Vi går utfra at dette er en hevnaksjon, seier Karl Sandberg fra Lund-politiet til avisen.

Mannen lyktes i å ta seg vekk fra åstedet, og ble ikke skadd. Det er uklart om det var høyreekstreme demonstranter eller motdemonstrantene som sto bak ramponeringen. De involverte forsvant fra åstedet til fots og er ikke anholdt.

GATEOPPGJØR:  Høyreekstreme demonstranter og aggressive motdemonstranter barket sammen i Lund i Sverige søndag kveld. En fotograf oppleve å bli truet da han tok bilder -for siden å få bilen ramponert. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
GATEOPPGJØR: Høyreekstreme demonstranter og aggressive motdemonstranter barket sammen i Lund i Sverige søndag kveld. En fotograf oppleve å bli truet da han tok bilder -for siden å få bilen ramponert. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer

Årlig marsj

Bråket i Lund startet da høyreekstremistene skulle gå sin årlige marsj gjennom byen. 30. november er dødsdagen til Karl XII, og på denne datoen har skandinaviske høyreekstremister i mange år hyllet kongen de ser på som en helteskikkelse.

Mange av bråkmakerne var maskerte, og ifølge Expressen.se hadde flere av nynazistene også bevæpnet seg med batonger. Minst én person måtte fraktes til sykehus etter opptøyene, som varte i flere timer.

Se video av gateslaget på Expressen.se

Minst én person ble så alvorlig skadd at vedkommende måtte fraktes til sykehus.

Demonstrantene hevnet seg på fotograf
ÅRLIG MARSJ: Den høyreekstreme grupperingen markerer årlig dødsdagen til Karl XII.