Hongkong

Demonstrantene risikerer livstidsstraff

Den nye kontroversielle sikkerhetsloven Kina har innført i Hongkong skaper sterke reaksjoner.

DEMONSTRASJONER: Opprørspoliti i Hongkong slår ned på en demonstrasjon i et kjøpesenter etter at Kina vedtok den nye sikkerhetsloven. Foto: REUTERS/Tyrone Siu
DEMONSTRASJONER: Opprørspoliti i Hongkong slår ned på en demonstrasjon i et kjøpesenter etter at Kina vedtok den nye sikkerhetsloven. Foto: REUTERS/Tyrone Siu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Tirsdag trådte den nye sikkerhetsloven i kraft i Hongkong.

Den innebærer at mange av demokratidemonstrasjonene i Hongkong det siste året nå kan bli klassifisert som undergraving av myndighetene eller forsøk på løsrivelse og dermed straffes med livstid i fengsel, melder BBC.

Hongkongs leder, Carrie Lam, som støttes av de kinesiske sentralmyndighetene i Beijing, mener loven kommer på overtid og fyller et «gapende tomrom». Kritikere av loven mener imidlertid at den legger kraftige begrensninger på mulighetene til å demonstrere og undergraver Hongkongs friheter.

Hongkong ble overført tilbake til Kina fra Storbritannia i 1997. Landene inngikk da en spesiell avtale som skulle sørge for at byen bevarte visse friheter - deriblant ytringfrihet. Men nå slår kommuniststyrte Kina ned mot demokratidemonstrantene som har vært i gatene i Hongkong det siste året.

- Borte

- Rettighetene våre blir tatt bort. Friheten vår er borte. Rettssikkerheten, vår juridiske uavhengighet, er borte, sier opposisjonspolitikeren Ted Hui til BBC.

Nå har demokratiforkjempere begynte å bryte opp organisasjonene sine av frykt for represalier. Folk har også begynt å slette ting de har lagt ut i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer