Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrantene trapper opp i Philadelphia

Demonstranter trappet tirsdag ettermiddag opp sine aksjoner i Philadelphia, i et forsøk på å forstyrre republikanernes landsmøte. Over 100 ble arrestert for å ha blokkert veikryss i sentrum

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bush er en morder» og «Nei til all dødsstraff» sto det på noen av plakatene demonstrantene bar. Dødsstraff var hovedtema for demonstrantene tirsdag. Men det var også protester mot det republikanske partiets holdning til abort, kvinner, minoriteter og homofile.

Demonstrantene kommer ikke i nærheten av kongressenteret der republikanerne holder sitt landmøte. Mens republikanerne hørte festtaler om amerikansk forsvar og USAs rolle i verden, ble over 100 demonstranter tirsdag arrestert i flere aksjoner i sentrum. De fleste ble arrestert i et viktig trafikknutepunkt utenfor rådhuset i byen, der folk lå og satt og måtte slepes bort av politi.

Strategien til demonstrantene er tydelig endret fra det organiserte, til ha ad hoc-aksjoner i veikryss særlig rundt byens kongressenter og de store hotellene der delegatene bor.

På det meste har det vært rundt 5.000 samlet på en gang, men så mange som 10.000 politifolk er på vakt eller i beredskap i løpet av de fire dagene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media