Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrantene tvinges vekk fra regjeringskvarteret

Politiet har stormet partihovedkvarter i Kiev.

TVINGER DEMONSTRANTENE VEKK: Hundrevis av demonstranter blokkerer mandag flere gater i Ukrainas hovedstad, Kiev, og nå har politiet begynt å tvinge demonstrantene vekk. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB Scanpix
TVINGER DEMONSTRANTENE VEKK: Hundrevis av demonstranter blokkerer mandag flere gater i Ukrainas hovedstad, Kiev, og nå har politiet begynt å tvinge demonstrantene vekk. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17:19: Politiet har stormet bygningen hvor partiet til opposisjonspolitikeren Julia Timosjenko har sitt hovedkontor.

(Dagbladet/NTB): Politiet i Ukrainas hovedstad, Kiev, har nå begynt å tvinge demonstranter vekk fra regjeringens hovedkvarter.

Ifølge BBC har demonstrantene, som krever at regjeringen går av, blitt gitt inntil tirsdag på å forlate området. Det er foreløpig ikke meldt om sammenstøter.

River barrikader Spesialstyrker er satt inn i operasjonen, skriver NTB, og politiet har begynt å rive ned barrikader som opposisjonelle har satt opp ved regjeringsbygningene og andre steder i byen.

Det melder opposisjonspolitikeren Vitalij Klitsjko og nyhetsbyrået Interfax, ifølge NTB.

Det er ikke meldt om sammenstøt i forbindelse med politiets aksjoner.

Myndighetene har oppfordret demonstrantene til å fjerne seg fra offentlige bygninger, med en advarsel om at de som ikke lystrer, vil blir straffeforfulgt.

- Revolusjon Demonstrantene er opprørt over at regjeringen i siste liten sa nei til en avtale med EU og i stedet kunngjorde et tettere samarbeid med Russland.

President Viktor Janukovitsj sier ifølge BBC at han vil diskutere den pågående krisa sammen med tre tidligere presidenter i morgen, for å finne fram til et kompromiss med demonstrantene.

Uroen i Kiev har nå pågått i flere uker, og opposisjonslederne har for lengst ropt om revolusjon.

Søndag kveld veltet demonstranter Lenin-statuen i sentrum av hovedstaden.

Det er publisert flere videoer på sosiale medie som viser statueveltingen. Du kan se to av videoene i denne saken.

Statuen ble satt opp på 50-tallet og står ved innendørsmarkedet Besarabka.

Brukte makt mot demonstrantene Flere ganger de siste ukene er det blitt rapportert om kraftige sammenstøt. Flere tusen demonstranter blokkerte allerede mandag forrige uke inngangene til regjeringsbygningene i Kiev.

Protestene utenfor regjeringsbyggene kom etter flere dager med demonstrasjoner.

Demonstrasjonene startet for det meste rolig, fram til politiet lørdag 31. november brukte makt mot en gruppe demonstranter, og en gruppe forsøkte å storme kontoret til president Viktor Janukovitsj.

SØNDAG: Etter å ha revet ned Lenin-statuen, samlet mange seg for å feire at statuen var nede. Demonstranter knuste restene, og det var kamp om bitene. Foto: Ole Morten Melgård
SØNDAG: Etter å ha revet ned Lenin-statuen, samlet mange seg for å feire at statuen var nede. Demonstranter knuste restene, og det var kamp om bitene. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer