Demonstranter angrep EU-parlamentet

Demonstranter og politi brakte sammen i Strasbourg mandag. Havnearbeidere gikk til angrep på EU-parlamentet i protest mot forslaget om å liberalisere arbeidet ved europeiske havner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele Europa streiker havnearbeiderne mot EUs havnedirektiv. Nå har de gått fysisk til angrep på EU-parlamentet i Strasbourg. Medisinsk personale på stedet opplyser at flere personer er såret av gjenstander som ble kastet gjennom luften, skriver den franske nettavisen Liberation.

Det var en voldsom demonstrasjon som utspilte seg mandag ettermiddag i Strasbourg. Det ble kastet røykbomber og andre gjenstander mot politiet, og det var vanskelig å få oversikt over situasjonen. Demonstrantene knuste flere vinduer i EU-parlamentet, melder nyhetsbyrået AP.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er EUs ønske om et nytt havnedirektiv som skal liberalisere arbeidet som utføres ved europeiske havner. Onsdag behandler EU-parlamentet direktivforslaget.

I Norge forsvarer Nei til EU havnearbeidernes rettigheter.

– Blir havnedirektivet vedtatt, vil det føre til både sosial dumping og svekket sikkerhet for folk og miljø. Havnearbeidere over hele Europa frykter at deres enerett til å losse og laste skip skal stå for fall. Hvis eneretten forsvinner, vil havnearbeidernes jobber bli overtatt av tilfeldig arbeidskraft og underbetalte sjøfolk, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

(ANB)

SLOSS MED POLITIET: Demonstrantene knuste flere vinduer i EU-parlamentsbygningen i dag.
SLOSS MED POLITIET: Demonstrantene knuste flere vinduer i EU-parlamentsbygningen i dag. Vis mer
MOT EUS HAVNEDIREKTIV: Europeiske havnearbeidere.