Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter angrep observasjonsleir i Egypt - norske offiserer i leiren

Flere skadd i protest mot amerikansk Muhammed-film.

FORBANNET: Beduiner i Sinai protesterer mot Muhammed-filmen i dag. Her angriper beduiner en MFO-leir. Foto: AFP / NTB Scanpix
FORBANNET: Beduiner i Sinai protesterer mot Muhammed-filmen i dag. Her angriper beduiner en MFO-leir. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En MFO-leir - Multinational Force and Observers - i Sinai i Egypt er angrepet i kveld, etter at det i hele dag har vært voldsomme uroligheter i Midtøsten grunnet den kontroversielle filmen som spotter profeten Muhammed.

Det er normalt tre norske offiserer som holder til i leiren. En av de norske offiserene var hjemme på ferie da hendelsen fant sted. NTB melder at to kolombianere og en egypter ble skadd.

Voldelig - Det er to nordmenn som var til stede i campen. Det var en fredelig demonstrasjon som foregikk en kilometer fra der den campen er, som utviklet seg til en voldelig demonstrasjon. Det er oberst Sven Harald Halvorsen, den eldste norske offiser der ned, som har meldt tilbake til oss om hva som skjedde, sier pressetalsmann Vegard Finberg i Forsvaret til Dagbladet.

Det skal ha vært 40 stykker som hadde kommet seg inn i North Camp som leiren heter.

- Det kom etter hvert egyptisk mililtært personell som fordrev demonstrantene. Jeg vet ikke om det var nok at de så kjøretøyene, eller om det egyptiske militæret var inne i selve campen og drev dem ut, sier Finberg.

- Nå skal det være normal tilstand i campen igjen, og de har nå debreifing.

I brann Angriperne, en gruppe beduiner, klarte å sette fyr på et utkikkstårn før de ble tvunget tilbake. Observasjonsstyrken ba om assistanse fra den egyptiske hæren, og egyptiske styrker i totalt elleve pansrede kjøretøy har ankommet basen.

Ifølge israelske Haaretz klarte demonstrantene å ta seg forbi en mur ved leiren, hvorpå de satt fyr på flere kjøretøy og heiste et islamistisk flagg.

Ved siden av Norge og Colombia er det soldater fra Australia, Canada, Tsjekkia, Fiji, Frankrike, Ungarn, Italia, New Zealand, Uruguay og USA på basen.

DEMONSTRASJON: Uroen i Sinai startet som en fredelig demonstrasjon. Foto: AP / Mohammed Sabry / NTB Scanpix
DEMONSTRASJON: Uroen i Sinai startet som en fredelig demonstrasjon. Foto: AP / Mohammed Sabry / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media