Demonstranter angrep politiet

Flere politimenn og sivile er skadd etter voldsomme sammenstøter i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordirske unionister gikk til angrep på politi og soldater lørdag kveld.

Angrepet  skjedde i forbindelse med Whiterock-paraden, som er en av flere prosesjoner i Nord-Irland i løpet av den såkalte «marsjsesongen» til den protestantiske Oransjeordenen.

Deltakerne var opprørt fordi paradekommisjonen hadde besluttet at marsjen måtte gå utenom katolske områder i byen, melder NRK.

To sivile ble såret, en av dem alvorlig. I tillegg ble seks politimenn såret, i det som er en av de blodigste demonstrasjonene i byen på flere år.

Demonstrantene kastet bensinbomber og andre hjemmelagede eksplosiver mot sikkerhetsstyrkene. Det ble også avfyrt skudd mot politimennene, som søkte ly bak politibilene for ikke å bli truffet.

Demonstrantene satte også fyr på en buss og flere personbiler.

Politiet brukte vannkanoner og skjøt med gummikuler for å spre folkemassene.

Spenningen i protestantiske miljøer, som støtter Nord-Irlands tilknytning til Storbritannia, har steget siden IRA i sommer sa de ville legge ned våpnene etter 30 års kamp mot britiske myndigheter.

INFERNO: Biler står overtent i Shankill Road etter at demonstranter angrep politi og soldater med brannbomber.
INFERNO: Biler står overtent i Shankill Road etter at demonstranter angrep politi og soldater med brannbomber. Vis mer

Mange mener myndighetene har vært for raske til å redusere sikkkerhetstiltak, og etterlyser mer synlige bevis på at IRA virkelig kvitter seg med sine våpen, melder TV2 Nettavisen.