Sian-demonstrasjonen i Oslo:

Demonstranter angrep politiet

Fire personer er pågrepet under motdemonstrasjonen mot Sian utenfor Stortinget lørdag. Etter at demonstrasjonen var over, angrep en rekke motdemonstranter politiets biler.

DEMONSTRASJON: Den anti-islamske organisasjonen Sian holder demonstrasjon utenfor Stortinget. De er blitt møtt av langt, langt flere motdemonstranter, og stemningen foran Stortinget har begynt å bli amper. Video: Øistein Monsein / Eugen Laran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et par minutter før klokka 15.00, da demonstrasjonen i utgangspunktet var planlagt ferdig, så politiet seg nødt til å avbryte den antiislamske organisasjonen Sians demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag.

Sians demonstranter ble kjørt vekk fra stedet av politiet.

Årsak: Hensyn til «liv og helse», ifølge politiets innsatsleder på stedet Torgeir Brenden.

Mange hundre motdemonstranter møtte opp på Eidsvolls plass for å markere motstand mot Sian. Et mindretall av disse skapte så mye uro og bråk at politiet ved en rekke anledninger måtte bruke maktmidler for å få kontroll på situasjonen.

Like før 15.30, da en rekke politibiler kjørte vekk fra Karl Johan, ble bilene angrepet av en rekke motdemonstranter. Dagbladets reportere ble vitne til hvordan en rekke unge menn både sparket og slo på politiets biler.

Brukte tåregass

En rekke demonstranter ble bortvist fra motdemonstrasjonen, og fire personer ble i alt pågrepet.

Innsatsleder Torgeir Brenden forteller til TV 2 nyhetskanalen at tre av de fire pågrepne, hoppet over gjerdene som skilte Sian-demonstrantene fra motdemonstrantene, og forsøkte å ta seg bort til Sian-demonstrantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.