Demonstranter angripes med tåregass

Politiet bruker skudd for å skremme demonstrantene.

ANGRIPER OPPRØRERE: De ofisielle tallene sier at 17 er drept i opptøyene etter valget i Iran. Men ryktene går om at det er snakk om langt flere. Foto: AFP PHOTO/STR
ANGRIPER OPPRØRERE: De ofisielle tallene sier at 17 er drept i opptøyene etter valget i Iran. Men ryktene går om at det er snakk om langt flere. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Myndighetene i Iran gjør nå alvor av truslene om å knuse alle forsøk på protester mot regimet. Etter at hundrevis av demonstranter samlet seg ved Haft-e-Tir plassen i Teheran i ettermiddag, skal politiet ha brukt tåregass og fyrt av varselskudd for å avvikle demonstrasjonen.

- Det er massivt oppbud av politi i gatene, uttalte et øyenvitne til nyhetsbyrået AP.

Det er vanskelig å fastslå hvor mange demonstranter det er snakk om. Forskjellige kilder opplyser om alt fra 200 til 1000 personer.

Vitner har også varslet om at helikoptre sirkulerer over byen, mens revolusjongarden gjør alt de kan for å hindre at noen samler seg på gata. Det gjelder til og med små grupper av mennesker.På togstasjonen ved Haft-e-Tir skal politiet ha sørget for at ingen står stille. Folk blir dessuten bedt om å ikke gå sammen.- Rykter om 200 drepteTidligere i formiddag snakket Dagbladet med NRKs reporter Sidsel Wold, som de siste dagene har vært den eneste norske journalisten som er igjen i Iran. - Det er veldig vanskelig å få informasjon her nede, og etter at forbudet med å jobbe journalistisk kom er det blitt enda vanskeligere. Det går masse rykter, og 200 drepte er et tall som verserer, sier Wold til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer