Demonstranter brente munnbind

Flere kastet munnbindet sitt på bålet under en coronademonstrasjon utenfor Stortinget i ettermiddag. Så organiserte de en gruppeklem på Eidsvolls plass.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag var det demonstrasjon utenfor Stortinget, i regi av coronaskeptikere.

En konferansier ønsket alle velkommen like etter klokka 17. Det hadde møtt opp anslagsvis 150-200 personer, ifølge Dagbladets reporter på stedet, mange med plakater med forskjellige budskap.

Noen hadde skrevet ønsker om å åpne barneidretten igjen, mens andre plakater sto det «frihet» på. Andre plakater hadde et mer konspiratorisk budskap.

Brente munnbind

Konferansieren ba de oppmøtte om å komme fram til to bålpanner og hive munnbindene sine i dem. Det var det flere som gjorde, blant andre Svein Østvik, også godt kjent for de fleste som «Charter-Svein».

Han befant seg midt i folkemengden på Eidsvolls plass under demonstrasjonen, hvor det blant annet ble arrangert «gruppeklem».

Svein lyttet og klappet for første appellant, som betvilte coronapandemien og kritiserte myndighetenes håndtering.

MUNNBIND: Coronaskeptikere brente munnbind på markeringen utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB
MUNNBIND: Coronaskeptikere brente munnbind på markeringen utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Alle virus kan være farlige

Østvik forteller til Dagbladet at han var på demonstrasjonen for å vise at han føler «vi må stå sammen om å verne om kjærlighet og empati og vakkerhet og godhet, i ei tid hvor det er veldig mye som jeg får en veldig dårlig fornemmelse for.»

- Jeg har hatt lyst til å være her flere ganger, men jeg har ikke hatt muligheten. Det er første gang i dag, sier han.

Han fortalte at han brente munnbindet sitt fordi han ikke har tro på effekten av dem.

STORTINGET: Coronaskeptikere samlet seg til markering og appeller utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB
STORTINGET: Coronaskeptikere samlet seg til markering og appeller utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Tror du coronaviruset er farlig?

- Alle virus kan være farlige, spesielt om man har litt underliggende sykdommer og om man er i litt uheldige omstendigheter.

Østvik forteller at han «vet dette er alvorlig», og utdyper:

- Jeg tar det på alvor sånn som jeg sier at alle som rammes av sykdom i familier og mennesker som har veldig alvorlig utslag av sykdom, uansett virus, så er det noe med å klare å ha empati og følelser for dem.

Coronapandemien i Norge:

Per 10. april 2021 har Norge registrert over 102 000 positive coronaprøver i landet.

I Norge i dag er det 278 coronasmittede personer innlagt på sykehus.

Det er 80 coronasmittede som får behandling på intensivavdelinger, hvorav 61 er på respirator.

Siden pandemiens begynnelse har 684 personer mistet livet med eller av sykdommen covid-19, som forårsakes av coronaviruset sars cov-2.

I verden anslår man at nesten tre millioner personer har mistet livet av eller med covid-19.

Kilder: NTB / Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer