Demonstranter brente munnbind

Flere kastet munnbindet sitt på bålet under en coronademonstrasjon utenfor Stortinget i ettermiddag. Så organiserte de en gruppeklem på Eidsvolls plass.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag var det demonstrasjon utenfor Stortinget, i regi av coronaskeptikere.

En konferansier ønsket alle velkommen like etter klokka 17. Det hadde møtt opp anslagsvis 150-200 personer, ifølge Dagbladets reporter på stedet, mange med plakater med forskjellige budskap.

Noen hadde skrevet ønsker om å åpne barneidretten igjen, mens andre plakater sto det «frihet» på. Andre plakater hadde et mer konspiratorisk budskap.

Brente munnbind

Konferansieren ba de oppmøtte om å komme fram til to bålpanner og hive munnbindene sine i dem. Det var det flere som gjorde, blant andre Svein Østvik, også godt kjent for de fleste som «Charter-Svein».

Han befant seg midt i folkemengden på Eidsvolls plass under demonstrasjonen, hvor det blant annet ble arrangert «gruppeklem».

Svein lyttet og klappet for første appellant, som betvilte coronapandemien og kritiserte myndighetenes håndtering.

- Alle virus kan være farlige

Østvik forteller til Dagbladet at han var på demonstrasjonen for å vise at han føler «vi må stå sammen om å verne om kjærlighet og empati og vakkerhet og godhet, i ei tid hvor det er veldig mye som jeg får en veldig dårlig fornemmelse for.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer