Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter får 100 000 i erstatning hver

For politiskader under demonstrasjon mot Verdensbanken og IMF i Washington i 2000.

 OPPHETET I:  Politiet brukte køller etter å ha spredt tåregass blant demonstrantene i Washington D.C.  17. april 2000. Nå får rundt 700 demonstranter over 100 000 kroner i erstatning hver. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX.
OPPHETET I: Politiet brukte køller etter å ha spredt tåregass blant demonstrantene i Washington D.C. 17. april 2000. Nå får rundt 700 demonstranter over 100 000 kroner i erstatning hver. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rundt 700 personer har fått til sammen 13,7 millioner dollar - over 80 millioner kroner - i erstatning for skader de ble påført av politiet under en demonstrasjon mot Verdensbanken og IMF i Washington i 2000.

De som nå får erstatning var enten tilskuere eller deltakere i demonstrasjonen mot Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF) i april for ni år siden.

Politiet skal ha påført flere av dem håndjern og holdt dem om bord i busser i opp til 12 timer uten mat, vann og mulighet til å gå toalettet.


100 000 hver

Hver av de forulemepde demonstrantene får i gjennomsnitt etterbetalt mer enn 100 000 kroner hver.

Ingen av de pågrepne ble siktet for lovbrudd.

Det er Washington by som har gått med på å betale erstatningen.

(NTB-AFP).


 OPPHETET II:  En domstrant hjelper en annen med vann i øynene etter politiets bruk av tåregass i april 2000. Spenningen var elektrisk etter opptøyene i Seattle året før. Arkivfoto: AP/SCANPIX.
OPPHETET II: En domstrant hjelper en annen med vann i øynene etter politiets bruk av tåregass i april 2000. Spenningen var elektrisk etter opptøyene i Seattle året før. Arkivfoto: AP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media