Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter i Pakistan tente på norsk flagg

Et norsk flagg ble påtent da demonstranter i Karachi i Pakistan protesterte mot at en Koran ble satt fyr på under en Sian-demonstrasjon i Kristiansand nylig.

DEMONSTRASJON: Et norsk flagg ble påtent da demonstranter i Karachi i Pakistan protesterte mot at en Koran ble satt fyr på under en Sian-demonstrasjon i Kristiansand nylig. Bilder fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Demonstrasjonen tirsdag er blant flere protester mot Norge etter koranbrenningen. Også søndag ble det demonstrert mot Norge i Karachi, melder NRK.

Utenriksdepartementet tar skarp avstand fra brenningen av det norske flagget.

Sians frontfigur Arne Tumyr kastet Koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
Sians frontfigur Arne Tumyr kastet Koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

- Skjending av det norske flagget er et virkemiddel vi tar avstand fra nettopp fordi vi ikke ønsker en stadig mer polarisert samfunnsdebatt. Ingen vanskelige samfunnsutfordringer blir bedre av at vi slutter å diskutere med hverandre. Aktører som provoserer og hetser hverandre med respektløse handlinger bidrar til konflikt. Selv om en ytring er lovlig og innenfor rammen av ytringsfriheten, så er vi tydelige på at vi er uenige, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide til NRK.

Den norske ambassadøren ble også kalt inn på teppet til det pakistanske utenriksdepartementet lørdag, og Pakistans regjering ga uttrykk for «dyp bekymring» over koranbrenningen.

Tyrkias utenriksdepartement har fordømt handlingen.

Det var under en demonstrasjon i Kristiansand 16. november at lederen av Stopp islamiseringen av Norge (Sian), Lars Thorsen, satte fyr på et eksemplar av Koranen. Politiet grep inn og slukket brannen, og sinte motdemonstranter gikk til angrep på Thorsen. Påtenningen var varslet på forhånd og politidirektør Benedicte Bjørnland hadde sendt ut en operasjonsordre til samtlige norske politidistrikt, hvor det står at politiet skal motvirke skjending av Koranen. Kritikere mener ordren bryter med ytringsfriheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media