Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter kaster steiner mot den amerikanske ambassaden i Kairo

Følg opptøyene i Egypt her.

KASTER STEIN: Her kaster en demonstrant steiner mot opprørspolitiet nær den amerikanske ambassaden i Egypt. Foto: EPA/KHALED ELFIQI/NTBSCANPIX
KASTER STEIN: Her kaster en demonstrant steiner mot opprørspolitiet nær den amerikanske ambassaden i Egypt. Foto: EPA/KHALED ELFIQI/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere steder i verden raser i dag muslimer mot amerikanske ambassader. De demonstrerer mot en islamkritisk film, som ble laget i USA.

Bilder fra Kairo i Egypt viser store mengder mennesker i gatene. Igjennom dagen i dag har det blitt kastet steiner mot politiet og den amerikanske ambassaden i Kairo.

Opprørspolitiet i Kairo svarer demonstrantene med tåregass og kaster steinene fra demonstrantene tilbake, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i dag ble det kjent at det muslimske brorskapet i Egypt gikk ut og sa at de ikke ga de amerikanske myndighetene skyld i filmen, og at ambassadeangrepene er «ulovlige».

- Det som har skjedd var et forsøk på å fornærme profeten Mohammed. Det er noe vi er i mot. Vi vil ikke tillate at slike handlinger blir gjennomført, sa president Mohamed Mursi under sitt besøk i Italia.

- Vi kan ikke akseptere at uskyldige blir drept eller at ambassader blir angrepet. Vi må beskytte diplomater og turister som besøker vårt land. Å drepe er forbudt, også i vår tro, la han til.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media