BRANNBOMBER: Gresk opprørspoliti ble møtt med brannbomber i Aten. De svarte med tåregass. FOTO: Reuters / NTB scanpix
BRANNBOMBER: Gresk opprørspoliti ble møtt med brannbomber i Aten. De svarte med tåregass. FOTO: Reuters / NTB scanpixVis mer

Demonstranter kastet brannbomber i Aten - ble møtt med tåregass

Protesterer mot reform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av demonstranter fyller gatene i greske byer i protest mot en omstridt skatte- og pensjonsreform som nasjonalforsamlingen skal stemme over.

Ifølge politiet hadde nærmere 20.000 mennesker møtt fram i Aten og Tessaloniki søndag for å protestere mot reformene som EU og IMF krever vedtatt før finansministrene i eurolandene møtes i Brussel mandag.

Protestene skal ha gått rolig for seg inntil det ble kastet molotovcocktails utenfor nasjonalforsamlingen. Demonstrantene ble møtt med tåregass av politiet i Aten, og mange skal ha løpt fra stedet under sammenstøtet.

Reformene som nasjonalforsamlingen etter planen vedtar søndag, innebærer lavere pensjonsutbetalinger, fusjon av flere pensjonsfond, høyere egenandeler og høyere skatt på middels og høye inntekter.

Tiltakene kreves av EU og IMF for at Hellas skal få et nytt lån på 86 milliarder euro som det ble enighet om i juli.

Alle sentrumsgatene i Aten var stengt søndag, og det var stort nærvær av politi, selv om antall demonstranter så ut til å bli betydelig lavere enn de 40.000 som møtte fram i februar bare i Aten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram