Demonstranter okkuperer UDIs lokaler

Rundt 50 personer okkuperer nå resepsjonen i Utlendingsdirektoratet (UDI) i Hausmannsgate i Oslo. Okkupasjonen startet i 15-tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Okkupasjonen er en protest mot at den kenyanske menneskerettighetsforkjemperen Koigi wa Wamweres fetter, John Ngwenyi Kariuki, skulle sendes tilbake til Kenya onsdag. Demonstrantene krever at utkastelsen av trekkes tilbake umiddelbart.

- Å sende John Ngwenyi Kariuki til Kenya er ensbetydende med å sende ham i døden, sier Koigi wa Wamwere i en pressemelding. Wa Wamwere deltar selv i okkupasjonen.

Demonstrantene samlet seg først til en ulovlig demonstrasjon utenfor politihuset på Grønland i Oslo onsdag. Store politistyrker møtte demonstrantene, som marsjerte mot politihuset med slagord og bannere, før de fortsatte videre til UDI i Hausmannsgate.

- Vi har orientert demonstrantene om at saken er ferdigbehandlet hos oss og at det er Justisdepartementet som har saken, sier informasjonssjef i UDI Frode Forfang til NTB.

UDI har gjort det klart at de vil la demonstrantene få være i resepsjonen fram til kontoret stenger klokka 17.00. Politiet er på stedet, men vil ikke gripe inn overfor okkupantene.

(NTB)