Demonstranter «okkuperte» universitet i Aten

Uroen fortsetter i Aten i forbindelse med markering av ettårsdag for politidrap på en 15 år gammel gutt.

«OKKUPERTE» UNIVERSITETET: Demonstranter har inntatt universitetet i Aten. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/Scanpix
«OKKUPERTE» UNIVERSITETET: Demonstranter har inntatt universitetet i Aten. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Kraftige sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter fortsatte i den greske hovedstaden Aten mandag.

Uroen brøt ut søndag, på ettårsdagen for drapet på 15 år gamle Alexandros Grigoropolous, som ble skutt og drept av politifolk i bydelen Exarchia 6. desember i fjor.

Rektor skaddNyhetsbyrået AP kunne søndag melde at myndighetene i Hellas hadde satt inn minst 6 000 politifolk i anledning markeringen. Få timer etter hans død for ett år siden, brøt det ut uro i Aten og flere andre greske byer. Politiet sto da hjelpesløse og så på at ungdommer herje landet i ukesvis, og sto for skader til flere titalls millioner.

Ifølge Al Jazeera har 277 personer blitt pågrepet i Aten. 26 politifolk, fire personer og rektor Christos Kittas ved Universitetet i Aten har blitt skadd i sammenstøtene.

De unge demonstrantene tok seg mandag inn på universitets kontorer, som ligger i sentrum av hovedstaden. Rektor Kittas ble innlagt på intensivavdelingen på et sykehus med hodeskader og uregelmessig hjerterytme.

MindreårigeFlere av de arresterte er mindreårige. Tiltalemyndighetene vil trolig sikte flere titalls demonstranter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer