Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter omringet Yinglucks kontor

Demonstranter omringet onsdag statsministerens midlertidige hovedkvarter i Bangkok.

BELEIRING: Thailandske demonstranter og soldater utenfor Forsvarsdepartementet, som fungerer som midlertidig kontor for statsminister Yingluck Shinawatra, nord i Bangkok onsdag. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB scanpix
BELEIRING: Thailandske demonstranter og soldater utenfor Forsvarsdepartementet, som fungerer som midlertidig kontor for statsminister Yingluck Shinawatra, nord i Bangkok onsdag. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De blodige sammenstøtene denne uka har knust håpet om en snarlig løsning på den tre måneder lange konflikten mellom motstandere og tilhengere av statsminister Yingluck Shinawatra.

Dødstallet etter de siste gatekampene i Thailands hovedstad har steget til fem.

Flere tusen demonstranter samlet seg onsdag utenfor Forsvarsdepartementets kontorer i en forstad til Bangkok, hvor statsministeren har arbeidet.

Midlertidig kontor
Yingluck har de siste ukene holdt krisemøter i denne bygningen, etter at hun ble drevet bort da hennes egne kontorer ble beleiret av demonstranter. Statsministeren skal ikke ha vært i Forsvarsdepartementet under protestene onsdag.

??Minst 16 mennesker er blitt drept og flere hundre såret siden uroen startet, og tirsdag ble den blodigste dagen siden demonstrasjonene mot regjeringen begynte i november.

Statsministeren siktet
Den kaotiske situasjonen i landet tilspisset seg ytterligere da den nasjonale kommisjonen mot korrupsjon i Thailand tirsdag siktet statsministeren for tjenesteforsømmelse. Dette har sammenheng med ei statlig oppkjøpsordning for ris. Staten kjøper risen av bøndene til godt over prisen på verdensmarkedet. Men denne støtteordninga skal ha vært plaget av korrupsjon.

Demonstrantene krever regjeringens avgang og anklager Yingluck for å være ei nikkedukke for broren, Thaksin Shinawatra. Han ble styret i et militært kupp og flyktet i eksil i 2006. Motstanderne krever at regjeringa blir erstattet av et ikke-valgt «folkeråd», som skal bekjempe korrupsjon og det opposisjonen mener er kjøp av stemmer.

(NTB-AFP-Reuters)

Hele Norges coronakart