- Demonstranter øst i Ukraina har våpen

Demonstrantene som har okkupert sikkerhetstjenestenes hovedkvarter i Luhansk øst i Ukraina, har skaffet seg våpen, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luhansk (NTB-Reuters-AFP): Lokale politifolk opplyser også at de har stengt alle veiene inn til byen.

- Ukjente personer som er i bygningen, har brutt seg inn i våpenrommet der og tatt våpen, het det i en uttalelse fra politiet i Luhansk mandag morgen.

I Ukrainas nest største by Kharkiv, som også ligger øst i landet, er demonstranter blitt kastet ut av en offentlig bygning. Det opplyser den ukrainske innenriksministeren Arsen Avakov, som kaller demonstrantene for separatister.

Offentlige bygninger i Kharkiv, Luhansk og Donetsk ble stormet av demonstranter søndag. Alle byene ligger i nærheten av grensen mot Russland.

I Donetsk ble det hengt et russisk flagg fra balkongen på bygningen. De prorussiske demonstrantene stormet den etter å ha hatt en markering på det største torget i byen. De bygde barrikader rundt den okkuperte bygningen og krevde en folkeavstemning om løsrivelse fra Ukraina, på samme måte som på Krim-halvøya.

Innenriksminister Avakov beskyldte Russlands president Vladimir Putin for å ha hisset til uroen samen med Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj.

- Putin og Janukovitsj har beordret og betalt for den siste bølgen av separatistisk uro øst i landet. Det er ikke mange folk som har samlet seg, men de er svært aggressive, sa Avakov søndag. (©NTB)