Demonstranter ropte «av med hodet, av med hodet»

Derfor gikk det galt da prins Charles og Camilla ble angrepet av rasende ungdom. Se video og de dramatiske bildene her!

KONGELIG FRYKT: «Med frykt skrevet i ansiktet kom hertuginne av Cornwall under ild fra en fresende student-mobb i går kveld. I den verste sikkerhetsbrudd på flere generasjoner ble prins Charles bile sparket, nesten veltet og truffet av malingbomber», skriver The Daily Mail. Til høyre sitter Prins Charles. Foto: AP/SCANPIX
KONGELIG FRYKT: «Med frykt skrevet i ansiktet kom hertuginne av Cornwall under ild fra en fresende student-mobb i går kveld. I den verste sikkerhetsbrudd på flere generasjoner ble prins Charles bile sparket, nesten veltet og truffet av malingbomber», skriver The Daily Mail. Til høyre sitter Prins Charles. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble bilen med prins Charles og hans kone Camilla Parker-Bowles angrepet av en rasende mobb under studentdemonstrasjonen i London. I dag spør britiske aviser om hvordan det kunne gå så galt?

«Dette er det verste sikkerhetsbruddet for de kongelige på flere generasjoner», skriver The Daily Mail i dag.

Redd Camilla «Med frykt skrevet i ansiktet kom hertuginne av Cornwall under ild fra en fresende student-mobb i går kveld. I det verste sikkerhetsbrudd på flere generasjoner ble prins Charles' bil sparket, nesten veltet og truffet av malingbomber», skriver avisa. De trekker linjer til kidnappingsforsøket mot prinsesse Anne i 1974.

Det kongelige ekteparet kom i skuddlinjen, da Rolls-Roycen de satt i kjørte rett inn i en demonstrasjon i Regent Street. Først tok de kongelige det med fatning, men plutselig ble de omringet av en rasende folkemengde.

Søppelposer, veikjegler, flasker og veisperringer fra veiarbeid i nærheten begynte å regne over Rolls-Roycen, som stoppet opp da en stor søppeldunk ble veltet foran bilen.

- Tory scum Opprørerne, som hadde på seg finlandshetter, omringet bilen mens de slo mot vinduene - et av vinduene var åpent - mens de ropte «Tory scum» og «off with your heads». En enslig politikvinne forsøkte å slå mobben tilbake, skriver The Daily Mail.

Avisen skriver at Camilla skrek mens hun klamret seg til Charles hånd. Redd for sin egen sikkerhet kastet hun seg mot bilgulvet. Et vitne sier at Charles presset henne ned i et forsøk på å beskytte henne.

Prinsen ble derimot sittende oppreist mens han fortsatte å hilse folkemengden. Etter hvert kom det mer politi til stedet, slik at bilen kunne fortsette, men rett etter at den kjørte forbi Hamleys lekebutikk ble den truffet av en boks med hvitmaling. Sikkehetsstyrker skal ha brukt bildørene til å presse demonstranter vekk fra veien.

- En første gang for alt Ifølge The Sun tok Camilla Parker-Bowles angrepet med fatning. Etter angrepet sa Camilla at hun hadde det «fint» og hun spøkte med at det «det må være en første gang for alt». Avisen skriver at Camilla klamret seg til hendene til prins Charles og måpte i forskrekkelse mens de kongelige sikkerhetsvaktene kjempet mot demonstrantene. En demonstrant klarte å etterlate et håndavtrykk i hvit maling på en av bilrutene på den kongelige Rolls-Roycen.  

Før angrepet hadde prins Charles spøkt med at han skulle klare å komme seg gjennom byen: «Forhåpentligvis vil vi våge oss igjennom» sa han, ifølge The Sun.

Da de ble angrepet var de på vei til «the Royal Variety Performance» i London Palladium

RUTE KNUST: Opprørerne, som hadde på seg finlandshetter, omringet bil mens de slo mot vinduene - et av vinduene var åpen - mens de ropte «Tory scum» og «off with your heads». En enslig politikvinne forsøkte å slå mobben tilbake, skriver The Daily Mail. Foto: SCANPIX/AP
RUTE KNUST: Opprørerne, som hadde på seg finlandshetter, omringet bil mens de slo mot vinduene - et av vinduene var åpen - mens de ropte «Tory scum» og «off with your heads». En enslig politikvinne forsøkte å slå mobben tilbake, skriver The Daily Mail. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

London sentrum var i går preget av den tredje store demonstrasjonen mot regjeringens planlagte innsparinger i utdanningssektoren. Spesielt er studentene opprørt over at studieavgiften for enkelte tredobles.

Mens det britiske parlamentet i går behandlet saken, har horder av demonstranter slåss mot opprørspolitiet. Flere personer ble skadd under demonstrasjonen, som mobiliserte barn ned i tolvårsalderen.

Opptøyer i London Til kraftig buing ble det i går kveld kunngjort at den svært upopulære sparepakka ble vedtatt.

Angrepet mot de kongelige vil øke presset mot Londons politimester, Sir Paul Stephenson, skriver The Guardian i dag. Han har blitt kraftig kritisert for å undervudere opptøyene den siste måneden etter at studieavgift-bråket startet. Stephenson har innrømmet «å ha blitt tatt på senga» av styrken i opptøyene.

Stephenson sa i går at dagen hadde «vært veldig lang» og «veldig skuffende» for London:

Vis mer

- Vi gjorde alt vi kunne for å legge til rette for en fredfull demonstrasjon og jeg tror de fleste ønsket å protestere fredelig. Men et betydelig antall mennesker oppførte seg svært dårlig i dag, sa Stephenson, som nå sier de vil etterforske opptøyene og angrept.

BLE BOMBARDERT: Søppelposer, veikjegler, flasker og veisperringer fra veiarbeid i nærheten begynte å regne over Rolls-Roycen, som stoppet opp da en stor søppeldunk ble veltet foran bilen. Foto: SCANPIX/AP
BLE BOMBARDERT: Søppelposer, veikjegler, flasker og veisperringer fra veiarbeid i nærheten begynte å regne over Rolls-Roycen, som stoppet opp da en stor søppeldunk ble veltet foran bilen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer