Demonstranter saboterte politisamband

Göteborg: Ifølge svenske Aftonbladet opprettet en gruppe danske og svenske aktivister en egen sambandssentral som blant annet ble brukt til å manipulere politiets radiotrafikk under EU-toppmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisen skriver at demonstrantene som sto bak de voldsomme opptøyene, var langt besdre organisert enn politiet noensinne kunne tenke seg.

Ifølge politikilder hadde de militante demonstrantene en egen hemmelig sambandssentral som de styrte fra en leilighet i Göteborg. Da politiet slo til mot leiligheten natt til fredag ble 12 dansker og svensker i alderen 18-28 år arrestert. De 12 er nå varetektsfengslet, siktet for forberedelse til sabotasje og for å ha medvirket til voldsomme opptøyer.

Hacket seg på politiradioen

Via sin sambandssentral skal aktivistenes ha klart å å hacke seg på politiets radiotrafikk, oppgir politikilder til avisa. Dette gjorde de ved å ta opp en del av politiets uttalelser på bånd, for senere å sende dem ut i manipulert form på politisambandet.

Ifølge Aftonbladet skal aktivistene ha sendt ut følgende melding til en patrulje som spurte hva de skulle gjøre med demonstranter som ble observert springende. «La dem stikke!».

Men uttalelsen var bare et opptak som var gjort tidligere på kvelden. Og da den samme dialogen ble sendt enda en gang på politiets radio noe senere, ga politimannen som satt med operasjonsansvaret beskjed over radio om at det ikke var ham som hadde sagt det som nettopp gikk ut. Politiet forsto da at de var blitt lurt, og natt til fredag slo politiet til mot leiligheten aktivistene opererte fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer