Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter satte fyr på kinoer i Pakistan

Bevæpnet med klubber og kjepper har den rasende folkemengden angrepet to kinoer i Peshawar.

RASENDE DEMONSTRANTER: Bevæpnet med klubber og kjepper av bambus har demonstranter i byen Peshawar, angrepet og satt fyr på to kinoer i Pakistan. Én person skal være skadd etter at en kinovakt løsnet skudd mot folkemengden. Foto: K. BANGASH / AP PHOTO / NTB SCANPIX
RASENDE DEMONSTRANTER: Bevæpnet med klubber og kjepper av bambus har demonstranter i byen Peshawar, angrepet og satt fyr på to kinoer i Pakistan. Én person skal være skadd etter at en kinovakt løsnet skudd mot folkemengden. Foto: K. BANGASH / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sinte demonstranter har satt fyr på to kinoer i Peshawar i Pakistan under dagens demonstrasjon. Én demonstrant skal være skadd etter at det ble løsnet skudd mot folkemengden, skriver CNN.

Demonstrasjonen er mot den islamfiendtlige filmen «Innocence of Muslims»

Løsnet skudd Én demonstrant ble skadd da en kinovakt åpnet ild mot den rasende folkemengden som hadde bevæpnet seg med med klubber og bambuskjepper, før de gikk løs på kinoen.

Vitner forteller at at demonstranter stormet Shama-kinoen fordi kinoen angivelig skal ha vist filmer med pornografisk innhold. Vinduer ble knust og møbler ble satt fyr på.

Titusenvis er ventet å fylle gatene rundt om i landet, etter at myndighetene i Pakistan har erklært dagen i dag som en fridag og kjærlighet til profeten Muhammed.

Stengte veier og mobiltelefoner Lokale myndigheter i Peshawar har brukt containere for å blokkere veier som leder til USAs konsulat, vestlige hjelpeorganisasjoner og andre utsatte bygninger i byen.

Sikkerheten ellers i landet er også streng, med stengte butikker og kontorlokaler. I tillegg er mobilnettverket stengt i flere store byer i et forsøk på å minske voldeligheten.

- Vi har fått ordre av myndighetene til å stenge tjenestene i dag. Dette er for å øke sikkerheten til folket, sier en arbeider i et større telefonselskap til AFP.

Statsminister Raja Pervez Ashraf, oppfordret til fredelige demonstrasjoner rundt filmen "Innocence of Muslims", som har trigget sinte demonstranter i hele verden.

Forbud i Tunisia I Tunisia har myndighetene forbudt all from for demonstrasjon etter tips om voldelige aksjoner. I Frankrike skal det ha blitt oppfordret til angrep etter at det franske satiremagasinet Charlie Hebdo trykket karikaturene tidligere denne uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media