DRAMATISK: Etter at dette bildet ble tatt av de relativt fredelige demonstrasjonene i den thailandske hovedstaden, skal situasjonen ha eskalert. Foto: AFP
DRAMATISK: Etter at dette bildet ble tatt av de relativt fredelige demonstrasjonene i den thailandske hovedstaden, skal situasjonen ha eskalert. Foto: AFPVis mer

- Demonstranter skjøt på regjeringstilhengere i Bangkok

Startet med steinkasting. Statsministeren ennå i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demonstrantene som blokkerer hovedveien inn til Bangkok skal i dag ha løsnet flere skudd mot tilhengere av regjeringen, ifølge nyhetsbyrået AP. Det er foreløpig ikke kjent om noen ble skadd

Skytingen skal ha startet da enkelte av regjeringens støttespillere begynte å kaste stein mot en lastebil som de gulkledde opposisjonelle brukte til å kjøre fra en appell som ble holdt ved flyplassen.

Mens politiet tidligere denne uka skal ha fått ordre om å ikke arrestere demonstranter, har militære ledere uttalt at de skal holde orden, og det er uklart hvordan det som ennå er myndighetene vil håndtere utviklingen.

Tidligere i dag hevdet regjeringen at den var helt operativ, men ville samtidig ikke si hvor regjeringsmedlemmene faktisk befinner seg akkurat nå. Trolig har de gått i dekning for å unnslippe demonstrantene, mens statsminister Somchai Wongsawat selv ennå er på et utenlandsbesøk i Peru.

Når han kommer tilbake, etter planen i morgen, må han starte med å finne seg et nytt kontor, om han klarer å komme seg forbi blokkadene til demonstrantene.

Myndighetene har lekt katt og mus med de mange tusen aktivistene etter at de omringet statsministerens midliertidige hovedkvarter nær Bangkoks innenlandsflyplass.

Allerede 26. august okkuperte anti-Somchai-demonstranter statsministerens opprinnelige lokaler i Government House. De i hovedsak ikke-voldelige demonstrantene har også blokkert parlamentet og generelt skapt fullstendig kaos i statsstyret.

Samtidig som demonstrasjonen pågikk i veiene inn mot flyplassen, nekter Thailands statsminister Somchai  for at han vill la seg presse til å gå av.


- Enhver som prøver å styrte regjeringen er en opprører, sier han.


Opposisjonsbevegelsen PAD ga mandag regjeringens medlemmer frist til onsdag med å trekke seg, ifølge Reuters.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer


Ifølge PAD-lederen Sondhi Limthongkul kommer konfrontasjonen i Bangkok til å utvikle seg til det "endelige oppgjøret" mellom Somchai og hans motstandere.


Dagbladet.no kommer med mer

 

Foto: David Longstreath / AP
Foto: David Longstreath / AP Vis mer