Demonstranter skutt ned på åpen gate i Bahrain.

Vi advarer mot ekstremt sterke bilder. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amatørvideo fra opptøyene i Bahrain igår, viser hvordan opprørspoliti skyter mot fredelige demokratidemonstranter i hovedstaden Manama.
I den sjokkerende videoen, som er postet på YouTube, åpner det som antas å være sikkerhetstyrker, ild mot en gruppe demonstranter.

Personen som filmer det som skal være en fredelig demonstrasjon, må kaste seg ned på bakken, for ikke selv å bli truffet.

Når skuddene har stilnet ligger flere personer døde igjen på bakken.

60 skadet Ifølge nyhetsbyrået AP ble minst femti mennesker skadet i skyteepisoden fredag, men ifølge Reuters, forteller en  sykehusansatt at så mange som 60  ble behandlet på sykehus etter skytingen  som skjedde i nærheten av demokratiforkjempernes base på «Perleplassen» i sentrum av hovedstaden.

- Folk begynte å løpe i alle retninger. Jeg så folk som ble skutt i beina, i brystet og en mann blødde fra hodet, sier bankfunksjoneren Ali al-Haji (27) til nyhetsbyrået.

Vil avslutte monarkiet Bahrain er et absolutt monarki, og styres av Shaik Hamad bin Isa Al Khalifa.

80 prosent av de 25 regjeringsmedlemmene i landet er fra kongefamilien.

Demonstrasjonene i Bahrain er inspirert av regimeskiftene i Tunisia og Egypt, og demonstrantenes målsetning var i utgangspunktet å oppnå større politisk frihet med respekt for menneskerettighetene.

Men etter flere voldsomme sammenstøt med opprørspoliti, og mange drepte og skadde de siste dagene ønsker demonstrantene nå å avslutte det monarkiske styresettet i landet.

Bekymret EU's utenriks-sjef, Catherine Ashton mener at sier at en politisk dialog bør begynne nå..

- Jeg er dypt bekymret over rapportene om vold fra sikkerhetsstyrker i Bahrain, og vil sterkt beklage tapene av menneskeliv, sier hun til al-Jazeera. Og oppfordrer myndighetene til å respektere de grunnleggende menneskerettighetene.

USA har store utfordringer i forhold til de voldelige sammenstøtene medllom sikkerhetstyrker og demonstranter i Bahrain. Landet er en av USA's nære allierte i den persiske gulf, og den amerikanske marinens «Fifth Fleet» har base på øya nord for Qatar.

Den strenge sensuren og mangelen på utenlandske eller internasjonale journalister og organisasjoner i landet gjør at opplysninger om det som skjer i Libya foreløpig er mangelfulle og vanskelig å ettergå.

Trekker seg tilbake Nyhetsbyrået Reuters melder nå at de militære skal ha trukket seg vekk fra «Perleplassen» i sentrum av hovedstaden Manama. 

Soldater og pansrede kjøretøyer forlot plassen lørdag etter at opposisjonen hadde avslått myndighetenes invitasjon til dialog så lenge de militære var i virksomhet.

Siste: Demonstranter strømmet til Perleplassen etter at militæret trakk seg ut, men nå skyter politiet påny tåregassgranater inn mot plassen.

NÅ skal også politiet ha trukket seg tilbake, ifølge CNN, strømmer tusenvis av demonstranter nå til «Perleplassen» i sentrum av Bahrains hovedstad.