STENGER FLYPLASSEN: Franske demonstranter blokkerte torsdag morgen flyplassen i Marseille. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissie/Scanpix.
STENGER FLYPLASSEN: Franske demonstranter blokkerte torsdag morgen flyplassen i Marseille. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissie/Scanpix.Vis mer

Demonstranter stopper fly og Lady Gaga

Franske demonstranter trapper opp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Demonstrasjonene i Frankrike når nye høyder. I morgentimene i dag har de franske demonstrantene tatt seg inn og blokkerer flyplassen i Marseille og Lady Gaga har avlyst en konsert i Paris. Alt på grunn av franskmenns motvilje for å heve pensjonsalderen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nasjonal protest
Studentene, som er motoren i demonstrasjonene, planlegger nå en nasjonal protest for å få det franske senatet til å snu i denne saken. Senatet behandler nå saken, og det er ventet at det skal stemmes over pensjonsreformen senere i dag.

I tillegge er mer en 25 prosent av frankrikes bensinstasjoner tomme for drivstoff etter at demonstranter har blokkert utkjøringen fra oljerafenerier og drivstofflager.
Dette har påvirket Lady Gagas to planlagte konserter i Paris. Forløpig er de blitt utsatt, og på superstjernens hjemmeside opplyses  det at «grunnen er at vi ikke er sikre på at vi klarer å frakte utstyret vårt frem til konsert arenaen».

Tidlig i morgentimene i Marseille i dag, ble det observert flypassasjerer med bagasje som prøvde å entre flyplassen til fots. Både ungdommer og fagforeningsfolk blokkerte busser og biler som prøvde å komme seg frem til terminalbygningene.