Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter stormer Iraks parlament - krever reformer

Flere tusen skal ha kommet seg inn i den såkalte grønne sonen.

 HAR DEMONSTRERT I UKEVIS:  Moqtada al-Sadrs tilhengere har demonstrert i ukevis med krav om at nasjonalforsamlingen godkjenner en ny regjering og får en slutt på den politiske dragkampen. Her fra en protest på Tahrir-plassen i Bagdad 26. april. Foto: Ahmed Saad / Reuters / NTB scanpix
HAR DEMONSTRERT I UKEVIS: Moqtada al-Sadrs tilhengere har demonstrert i ukevis med krav om at nasjonalforsamlingen godkjenner en ny regjering og får en slutt på den politiske dragkampen. Her fra en protest på Tahrir-plassen i Bagdad 26. april. Foto: Ahmed Saad / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre tilhengere av den sjiairakiske lederen Moqtada al-Sadr har marsjert i Bagdads tungt bevoktede regjeringsdistrikt under en demonstrasjon for reformer.

Nyhetsbyrået AFPs korrespondent melder at flere tusen demonstranter kom seg inn i den tungt bevoktede, såkalte grønne sonen under en protest lørdag ettermiddag.

Flere av dem skal ha kommet seg inn i selve parlamentsbygningen, der de folkevalgte nok en gang mislyktes i å gjennomføre en avstemning om nye ministre.

Demonstrantene hadde lørdag nok en gang samlet seg utenfor det tungt bevoktede regjeringsdistriktet. På ettermiddagen krysset flere av dem ei bru over Tigris mens de ropte «Feigingene løp sin vei», tilsynelatende en referanse til representantene som forlot parlamentet, ifølge øyevitner.

En vakt ved en av sperringene inn i området sier demonstrantene ikke ble ransaket før de gikk inn. TV-bilder viser Sadr-tilhengere som veiver med irakiske flagg og roper «Fredelig, fredelig».

Den grønne sonen i Bagdad huser regjeringskontorer, nasjonalforsamlingen, utenlandske ambassader og internasjonale organisasjoner.

Sadrs tilhengere har i flere uker demonstrert utenfor sperringene for å presse statsminister Haider al-Abadi til å innføre reformer. Blant annet krever de at Abadi erstatter nåværende ministre med uavhengige teknokrater for å få bukt med korrupsjonen som lenge har gjennomsyret det politiske systemet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!