Demonstranter stormet og satte fyr på hotell

Kraftige opptøyer i Strasbourg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rasende anti-NATO-demonstranter har stormet og satt fyr på Ibis Hotel i Strasbourg. Ifølge AP gikk demonstantene også løs på hotellbaren og stjal alkohol.

Er du i Strasbourg? Tips oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

En tollstasjon ved Europa-broen som går mellom Strasbourg og den tyske byen Kehl, som de 28 statslederne for NATO-landene symbolsk gikk over i dag, står også i full fyr.

NTB melder at minst 50 personer skal være skadet i opptøyene.

Stenger byenDemonstrantene brenner bildekk og kaster brannbomber mot politi som forsøker å stagge dem med tåregass og sjokkgranater, for å hindre dem i å nå NATO-topplederne, skriver Reuters.

Opprørspolitiet forsøker å lukke Strasbourg hermetisk, og norske demonstranter blir akkurat nå holdt igjen på Europa-brua.

- De har satt opp sperringer og det er helt stengt. Vi kommer ingen vei siden det har vært så mye bråk inne i byen. Det er veldig mye politi her, som står klare med vannkanoner. Akkurat nå kommer det enda flere styrker, så det ser ut som om de skal forsøke å løse oss opp nå, sier Rød Ungdom-leder Mari Eifring til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer