Demonstranter støtter kenyansk familie

Rundt 50 demonstranter markerte sin støtte for den utviste kenyanske familien Karaka utenfor Oslo tinghus i dag, før utvisningssaken deres ble behandlet av Oslo namsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Namsretten skulle ta stilling til om saken skal opp for en ordinær domstol eller om Justisdepartementets vedtak om utkastelse skal bli stående.

Erling Folkvord, nestleder i Akp, holdt appell. Han oppfordret justisminister Aud-Inger Aure og statsminister Kjell Magne Bondevik til å skjære igjennom og sørge for at familien får bli i Norge inntil de selv mener det er trygt å dra tilbake til Kenya.

- Familiens to døtre har ikke gjort annen forbrytelse enn at de har en mor som har drevet opposisjonspolitikk i Kenya, sa Folkvord. Etter hans mening har ikke verdikommisjonen troverdighet før statsministeren har gjort en opprydning når det gjelder ideologi og menneskeretter.

Under demonstrasjonen ble det også holdt appeller av Oslo SOS-Rasisme og Bestemødrene på Stortingsplass.

I går kom den kenyanske opposisjonslederen Koigi wa Wamwere til Norge for å vitne i saken mot den kenyanske familien. Han sier at familien vil være i livsfare dersom den blir sendt tilbake til Kenya slik situasjonen er i landet.

Wamwere sier at Kenya er på randen av borgerkrig og at president Daniel arap Moi står for en stadig mer tiltakende etnisk voldsbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer