Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstranter ville ta regjeringsbygget i Beirut

Myndighetene satte inn panservogner og tåregass etter eksplosiv begravelse.

 PIGGTRÅD OG TÅREGASS:  Piggtråd ble rullet ut i Beirut i dag for å holde demonstranter unna regjeringsbygget. FOTO: ANWAR AMRO, AFP / NTB SCANPIX.
PIGGTRÅD OG TÅREGASS: Piggtråd ble rullet ut i Beirut i dag for å holde demonstranter unna regjeringsbygget. FOTO: ANWAR AMRO, AFP / NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den spente situasjonen i Libanons hovedstad Beirut tilspisset seg ytterligere situasjon i forbindelse med begravelsen i dag til etterretningssjef Wissam Al-Hassan.

Han var en av minst åtte dødsofre da en bombe eksploderte i den kristne bydelen Ashafriyeh fredag.

Bombeangrepet rammet bydelen midt i rushtida. To boligblokker har store skader, og nærmere 100 personer skal være skadd.

I dag satte den Hizbollah-støttede regjeringen inn militære styrker da en stor mengde demonstranter prøvde å storme regjeringsbygget.

Vill skyting - Det er vill skyting. De militære har sendt et titalls panservogner, rapporterer svenske Expressens mann i Berut i ettermiddag.

Ved 18-tiden var det ikke meldt om noen drepte. Angriperne ble drevet tilbake med tåregassgranater og varselskudd.

Wissam Al-Hassan var ifølge NTB en nær alliert av Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept av ei bombe i 2005. Etter drapet ledet al-Hassan etterforskningen, noe som resulterte i bevis som pekte mot Syria og Hizbollah.

Syria-konflikten Dagens Libanon-regime støtter Syrias president Bashar al-Assad i borgerkrigen i nabolandet, mens opposisjonen som i dag har forsøkt å storme regjeringsbygningen i Beirut støtter opprørskereftene i Syria.

Den antisyriske opposisjonen i Libanon krever at statsminister Najib Mikati og hans regjering må gå av etter drapet på Hassan.

Mikati leder en syriskvennlig regjering som er dominert av sjiabevegelsen Hizbollah. Mikati har selv sagt at han ønsker å gå av, men at president Michel Suleiman har bedt ham om å bli sittende inntil videre. Opposisjonsleder Saad Hariri oppfordret demonstrantene til å trekke seg tilbake da situasjonen ble urolig, skriver NTB-Reuters.

 EKSPLOSIV GRAVFERD:  Demonstranters forsøk på å erobre regjeringsbygget i Beirut i dag kom i forbindelse med begravelsen til etterretningssjefen Wissam al-Hassan, som ble drept av en bombe fredag. FOTO: WISSAM HICHMI, EPA / NTB SCANPIX.
EKSPLOSIV GRAVFERD: Demonstranters forsøk på å erobre regjeringsbygget i Beirut i dag kom i forbindelse med begravelsen til etterretningssjefen Wissam al-Hassan, som ble drept av en bombe fredag. FOTO: WISSAM HICHMI, EPA / NTB SCANPIX. Vis mer