Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjon ved avgangsseremoni: «Stanford beskytter voldtektsmenn»

«Voldtekt er voldtekt»

PROTEST: En ung kvinne holder opp en plakatr for å bevisstgjøre om seksuelle overgrep ved avgangsseremonien på Stanford. Mange av hennes medstudenter gjorde det samme. Foto: AFP PHOTO / GABRIELLE LURIE / NTB scanpix
PROTEST: En ung kvinne holder opp en plakatr for å bevisstgjøre om seksuelle overgrep ved avgangsseremonien på Stanford. Mange av hennes medstudenter gjorde det samme. Foto: AFP PHOTO / GABRIELLE LURIE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgangsstudentene ved det høyt ansette universitetet Stanford i California benyttet avgangsseremonien til å rette oppmerksomheten mot seksuelle overgrep.

Under seremonien deltok flere av studentene i en stille markering der de hadde skrevet «1/3» på avgangsluene sine. «1/3» er en referanse til at én av tre kvinner og transkjønnede kommer til å bli voldtatt innen de har fullført graden på fire år ved universitetet.

Noen av studentene bar dessuten plakater med meldinger som «voldtekt er voldtekt», «Det har ikke noe å si om hun hadde drukket» og «Stanford beskytter voldtektsmenn».

En kvinnerettighetsgruppe hadde leid inn et fly som fløy over universitetet med et banner der det sto «Beskytt ofre, ikke voldtektsmenn. #PerskyMustGo».

Protestene kommer i kjølvannet av en sak der studenten Brock Turner ble funnet skyldig i voldtekt av en bevisstløs kvinne i 2015. Dommeren i saken, Aaron Persky, ga Turner kun seks måneder i fengsel, og flere mener nå at han burde gå av.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!