Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjonen Sharon ikke fikk se

Ariel Sharon var på vei ut av Molde da vel 2000 demonstranter samlet seg i den sommerdøsige jazzbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Israels statsminister Ariel Sharon besøkte Molde i går, der han hadde samtaler med statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen på den gamle amtmannsgården Nøisomhed utenfor Molde sentrum. Men demonstrasjonen fikk ikke Sharon med seg på norgesbesøket.

- Hva er vitsen med å demonstrere mot Sharon når verken han eller noen i følget hans får se protesten? Da må mye av poenget være borte, sier Per Erik Winther og Kjell Havnevik, som kom fra henholdsvis Oslo og Uppsala ens ærend til Molde for å demonstrere mot Sharon.

Gjør som han vil

De to hadde følelsen av at demonstrantene var i lomma på politiet. Fredsinitiativet, som organiserte demonstrasjonen i Molde, svarer at de ikke hadde mulighet til å endre på planen.

- Dessuten ville ikke Sharon ha sett en såpass omfattende demonstrasjon i sentrum uansett, sier aksjonsleder i Fredsinitiativet, Geir Atle Gussiås.

Christopher Alexander (23), som organiserte en buss med demonstranter fra Oslo, og som ankom Molde grytidlig onsdag morgen, følger opp:

- Sharon gjør som han vil, men Bondevik kan vi presse. Det er tross alt valg i år, sier Alexander.

Full kontroll

Iført ei kommunistrød T-skjorte med bilde av revulosjonshelten Che, svarte combatbukser og et palestinaskjerf knyttet rundt livet var Alexander og hans 21 medpassasjerer klare for et skikkelig demonstrasjonstog.

Det ble det da også, men kanskje ikke slik som Oslo-gjengen hadde tenkt. Sharon kjørte noe forsinket fra samtalene med Bondevik kjapt forbi punktmarkeringen som var første post på programmet.

Da hadde demonstrantene ventet på den brennvarme E39-asfalten i godt over to timer, ropt slagord mot Sharon og for et fritt Palestina samt vaiet med fredsflagg. En ung demonstrant besvimte under den varme sola, men ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiet hadde full kontroll under Sharons besøk.

- Demonstrantene var eksemplariske, og vi ser på hele operasjonen som svært vellykket, sier politiinspektør Ole Ødegård.

Han tror det gode samarbeidet med demonstrantene i forkant av møtet, er en vesentlig årsak til at det ble så rolig.

<B>STRENGT BEVOKTET:</B> Israels statsminister Ariel Sharon besøkte Molde i går. Her gjør omkring 2000 demonstranter seg klare til å ønske Sharon velkommen under strengt politivakthold, men Sharon kom aldri.