Demonstrasjonene fortsetter i Barcelona

Spansk politi skjøt med plastkuler mot demonstranter under dagens antikapitalistiske markering i Barcelona etter EU-toppmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstrantene skal også ha fyrt opp bål i gatene og kastet en fakkel mot et regjeringsbygg. To spanske banker er også blitt utsatt for massivt hærverk. Vinduer er blitt smadret, og på et av vinduene hadde demonstrantene malt teksten «Spis de rike», et populært slagord fra 80-tallets antikapitalistiske miljøer. Knuste datamaskiner og kontormøbler er funnet strødd på gaten utenfor.

Ifølge politiet er ingen blitt pågrepet for hærverket.

Titusener av europeere kritiske til økonomisk globalisering demonstrerte i dag mot EUs toppmøte i Barcelona.

Tusenvis av andre deltok i workshops for å finne alternative økonomiske løsninger.

Demonstrantene gikk med faner med teksten «Mot et Europa bestående av kapital og krig - en annen verden er mulig», mens venstreradikale bar faner med en tekst som ønsket «en mer demokratisk, sosial og bærekraftig Europa».

For å sikre seg selv mot voldsangrep fra politiet, hadde demonstrantene satt sammen sin egen sikkerhetstjeneste.

For under fredagens markering var opprørspoliti i konflikt med demonstranter, der minst 29 personer ble pågrepet, og minst ni ble såret.

I tillegg til demonstrasjonene, deltok over seks tusen aktivister i workshops der alternative politiske løsninger ble diskutert.

Mer enn tjue busser med demonstranter fra Belgia, Nederland og Frankrike ble anholdt ved grensen mellom Frankrike og Spania, som førte til en demonstrasjon i nærheten av den franske byen Perpignan, der demonstrantene anklaget Spania for å ha hindret dem i å delta i hovedmarsjen.

(NTB)

<B>TOPPMØTE: EU-lederne holder toppmøte inne på et fasjonabelt kongresshotell i Barcelona. Ute på gatene koker det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer