Demonstrasjoner foran kinesisk-taiwansk toppmøte

Forsøkte å ta seg inn i parlamentsbygningen i Taipei.

 DEMONSTRANTER:  En polititjenestemann slukker en plakat som ble satt fyr på under demonstrasjonene foran Taipei Songshan flyplass natt til lørdag norsk tid. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DEMONSTRANTER: En polititjenestemann slukker en plakat som ble satt fyr på under demonstrasjonene foran Taipei Songshan flyplass natt til lørdag norsk tid. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var natt til lørdag protester i Taiwans hovedstad Taipei foran det historiske toppmøtet med Kina. Omkring 100 demonstranter forsøkte å ta seg inn i parlamentsbygningen i Taipei.

Demonstrantene hadde med seg bannere med slagordet «Taiwans selvstendighet». De ble stoppet av politiet før de kom inn i det strengt bevoktede parlamentet. Ingen ble pågrepet. En gruppe demonstranter satt fremdeles utenfor parlamentet lørdag morgen.

Demonstranter samlet seg også på Songshan-flyplassen i Taipei der den taiwanske presidenten Ma Ying-jeou ga en kort uttalelse til journalister før han gikk om bord i flyet til Singapore, der han skal møte den kinesiske presidenten Xi Jinping. Det er det første kinesisk-taiwanske toppmøtet noensinne. Kina og Taiwan har vært atskilt sidden 1949 da kommunistene vant den kinesiske borgerkrigen og overtok makten på fastlandet. Kina ser fremdeles på Taiwan som en kinesisk provins.

Demonstrantene på flyplassen brente bilder av de to lederne og ropte at Xi var en kinesisk diktator og Ma en forræder. Ifølge politiet ble flere av demonstrantene pågrepet, men det ble ikke opplyst hvor mange.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram