KRITISKE: Mer enn 200 demonstranter protesterte mot politiet i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, for å markere at det er ett år siden drapet på den svarte tenåringen Michael Brown. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
KRITISKE: Mer enn 200 demonstranter protesterte mot politiet i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, for å markere at det er ett år siden drapet på den svarte tenåringen Michael Brown. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Demonstrasjoner i Ferguson ett år etter Brown-drapet

Mer enn 200 demonstranter protesterte mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene hadde med seg megafoner, trommer og skilt da de protesterte foran politihuset i Ferguson lørdag kveld. Noen plasserte også et stekt grisehode oppå en barrikade der.

Protestene, som kunne minne om et gatekarneval, fant sted kvelden før ettårsdagen for drapet på den ubevæpnede svarte 18-åringen Michael Brown 9. august i fjor.

Brown ble skutt og drept av den hvite politimannen Darren Wilson etter en konfrontasjon, et drap som førte til voldsomme opptøyer i Ferguson.

Demonstranter i alle aldre blokkerte lørdag kveld trafikken i byen, men demonstrasjonene foregikk for det meste fredelig. Noen danset på biler, mens andre sto på barrikader og ropte skjellsord mot politiet.

Politiet holdt seg for det meste bak en sperring.

- Ideen er at folk skal få kunne ventilere, uttrykke seg selv. De får ut sitt budskap, sier overbetjent i Ferguson-politiet Dominica Fuller.

Søndag er borgerrettighetsaktivister, religiøse leder og andre personer fra rundtom i USA samlet i Ferguson for å delta i minnemarkeringen for Browns dødsfall.

Midt på dagen vil det bli holdt ett minutts stillhet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram