Demonstrerer med hendene i været etter at nok en politimann slapp drapstiltale

Eric (43) ropte «jeg får ikke puste» da politimannen tok ulovlig halsgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Demonstrasjonene i flere amerikanske byer etter at politimannen Darren Wilson slipper tiltale etter at den ubevæpnede tenåringen Michael Brown (18) ble drept hadde knapt lagt seg, før det i natt norsk tid igjen brøt ut flere massedemonstrasjoner etter at det ble kjent at storjuryen dropper å tiltale politimannen Daniel Pantaleo. Seksbarnsfaren Eric Garner (43) døde etter at Pantaleo tok nakkegrep på ham under en pågripelse i juli.

Demonstrantene protesterer ved å rekke henda i været og si det som var Garners siste : «Jeg får ikke puste». Andre legger seg ned og spiller at de er døde.

Gamer var mistenkt for ulovlig sigarettsalg og motsatte seg pågripelse. Det endte med at han ble lagt i bakken av flere hvite politifolk, og det hele ble filmet av en forbipasserende.

Opptaket viser hvordan Pantaleo tok nakkegrep bakfra på 43-åringen, noe som er ulovlig i henhold til New York-politiets vedtekter.

Kvalt til døde Garner hadde astma og opptaket viser at han stønnet at han ikke fikk puste. Kort tid etter mistet han bevisstheten og ble erklært død ved ankomst sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer