SPARKER: Yusuf Yerkel, som er rådgiveren til den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan, sparker en demonstrant som ligger på bakken i byen der gruveulykka skaper sinne og sorg. Foto: REUTERS/Mehmet Emin Al/Depo/NTB Scanpix
SPARKER: Yusuf Yerkel, som er rådgiveren til den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan, sparker en demonstrant som ligger på bakken i byen der gruveulykka skaper sinne og sorg. Foto: REUTERS/Mehmet Emin Al/Depo/NTB ScanpixVis mer

Demonstrerer over «slike ulykker er vanlige»-utsagn: Så blir han sparket av statsministerens rådgiver

Ble møtt av opprørere etter gruveulykka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iført dress og slips sparker Yusuf Yerkel, Tyrkias statsministers rådgiver, en demonstrant på gata i Soma - der 245 mennesker har mistet livet i gruveulykka. 

Rundt ham står hundrevis av mennesker, fotografer og pressefolk. Yerkel har selv innrømmet at det er ham på bildet, og sier ifølge IB Times at han vil komme med en uttalelse om hendelsen så snart han kan. 

Bildet er tatt i går, 14. mai, etter at demonstranter møtte opp for å kreve at statminister Recep Tayyip Erdogan må gå av etter tragedien som fortsetter å kreve menneskeliv.

To soldater fra landets spesialstyrker forsøker å få kontroll på demonstranten, som ligger nede på bakken mens rådgiveren sparker ham. 

Erdogen har fått mange til å rase i etterkant av ulykka, blant annet fordi regjeringen så seint som i slutten av april, ikke gikk med på å undersøke sikkerheten i gruva.

I tillegg har den kontroversielle statsministeren har uttalt at «slike ulykker er vanlige», ifølge Time Magazine

- Slike eksplosjoner i gruver skjer hele tida. Det er ikke som om det aldri skjer andre steder i verden, sa lederen under en pressekonferanse etter ulykka. 

Deretter leste han opp ei liste over gruveulykker siden 1862. 

Da Erdogan i går møtte sørgende som har mistet sine kjære gruveulykka, reagerte mange med sinne mot statsministeren. Han måtte til slutt flykte fra mobben da bilen han satt i ble angrepet

De roper at regjeringen og Erdogan må gå av etter gruvekatastrofen.

Ulykka er den verste i Tyrkias historie. Dødstallene har steget til 274, og hundrevis av kullarbeidere er fortsatt fanget i gruva. Brannene i gruva raser fortsatt.