IKKE PAKKEFORNØYDE: Rundt 30 mennesker fra Rød Ungdom demonstrerte mot regjeringens bankpakke utenfor Regjeringskvartalet i dag. Foto: Bjørn Langsem.
IKKE PAKKEFORNØYDE: Rundt 30 mennesker fra Rød Ungdom demonstrerte mot regjeringens bankpakke utenfor Regjeringskvartalet i dag. Foto: Bjørn Langsem.Vis mer

Demonstrerte med grytelokk mot bankpakken

Rød Ungdom utenfor regjeringskvartalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Rød Ungdom demonstrerte mot regjeringens andre bankpakke under pressekonferansen i dag.

- Det er skole, jernbane og sykehjem som trenger opprustning. Ikke DNB Nor, sier nestleder Åsmund Sunde Valseth i Rød Ungdom til Dagbladet.no.

Demonstrantene viser sin motstand mot regjeringen ved å slå med grytelokk og kasserolleorkester, ikke ulikt hvordan flere tusen mennesker krevde avskjedeigelsen til den islandske regjeringen tidligere denne måneden.

Ikke like mange hadde møtt opp utenfor Regjeringskvartalet i ettermiddag.

- Vi er rundt 30 standhaftige mennesker som protesterer. Vi tror denne pakka ikke skaper flere arbeidsplasser, slik regjeringen hevder, men at det skaper nok en boble for bankene, sier nestlederen.

- Det var krise i kommuneøkonomien lenge før det ble krise i markedsøkonomien. Likevel er det først når Rune Bjerke spør at milliardene sitter løst, sier Sunde Valseth i en pressemelding.