Demonstrerte mot innvandring - ble angrepet

Fem personer er pågrepet i Oslo sentrum etter en demonstrasjon mot FNs migrasjonsavtale. Flere høyreekstreme skal ha deltatt.

GATEKAMPER I OSLO: Søndag var det demonstasjon foran Stortinget mot Marrakech-avtalen. En rekke personer knyttet til det høyreekstreme miljøet deltok. Etter demonstrasjonen brøt det ut flere gatekamper. Politiets operasjonsleder, Christian Krohn Engeseth, sier at det framstår som at personer fra ytre venstreside gikk til angrep på folk fra ytre høyreside. Video: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem personer er pågrepet etter et slagsmål i Karl Johans gate søndag ettermiddag.

Politiet setter slagsmålet i sammenheng med «Demonstrasjonen mot Marrakech-avtalen» som ble holdt i Oslo sentrum i ettermiddag. Etter det Dagbladet kjenner til deltok en rekke personer knyttet til det høyreekstreme miljøet i demonstrasjonen.

Demonstrasjonen var for å vise motstand mot FNs migrasjonsavtale som skal signeres i Marrakech 10.–11. desember i år.

- Ble angrepet

Innsatsleder Gunhild Finne Nilsen i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet på stedet at meningsmotstandere skal ha angrepet demonstrantene.

- Vi har hatt en varslet demonstrasjon på Eidsvolls plass. Da den ble avsluttet, så ble noen av deltakerne angrepet da de var på vei bort. Vi var raskt på stedet og hadde tilstedeværelse i utgangspunktet. Vi fikk raskt kontroll, og flere personer var involvert, sier hun.

Tre personer er pågrepet for å ha gått til angrep. I tillegg er to personer tatt inn av politiet.

- Vi har ikke helt oversikt over hvor mange fornærmede det er. Vi mener vi har kontroll på alle som var delaktige, sier innsatslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer