- IKKE SISTE GANG:  Leder i Palestinakomiteen i Oslo, Gada Azam, takket de oppmøtte for engasjementet, og garanterte at dette ikke var siste gang en demonstrasjon blir arrangert foran Israels ambassade. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
- IKKE SISTE GANG: Leder i Palestinakomiteen i Oslo, Gada Azam, takket de oppmøtte for engasjementet, og garanterte at dette ikke var siste gang en demonstrasjon blir arrangert foran Israels ambassade. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Demonstrerte mot Israels bomberegn ved ambassaden i Oslo

- Det var en grei demonstrasjon, og ingen ble innbrakt, sier Politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet anslår at rundt 500 personer møtte opp til demonstrasjon ved Israels ambassade i Oslo i dag.

Det var Palestinakomiteen som arrangerte demonstrasjonen for å vise sin støtte til folket i Gaza.

I tillegg til appeller fra blant andre Rødt-leder Bjørnar Moxnes, ble det ropt slagord som «Stopp Israels terror mot Gaza» og «Press okkupanten - ikke de okkuperte».

- Terror Budskapet var klart: Folket i Gaza utsettes for «statlig terror», derfor må Norge støtte Palestinas kamp for å bli anerkjent som selvstendig stat.

Politiet hadde på forhånd sperret av Parkveien bak slottet, der selve ambassaden ligger.

- Vi stenger alltid av foran objektet for å lage litt rom, slik at vi kan utføre vår jobb i form av beskyttelse, sier operasjonsleder Tore Solberg til Dagbladet.

Politiet fulgte nøye med Demonstrasjoner utenfor Israels ambassade har ved tidligere anledninger utartet, slik som i 2009 da politiet måtte bruke tåregass mot demonstranter.

Både sivilkledd og uniformert politi fulgte derfor demonstrasjonen nøye. Etter at den offisielle demonstrasjonen var avsluttet, fortsatt den ivrigste gjengen på rundt 70 personer nedover mot sentrum.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Ved Løvebakken på Stortinget ble de møtt av uniformert politi med hjelmer, som henviste dem til Eidsvolls plass, altså plassen foran Stortinget. Der fortsatte demonstrantene med slagord en liten stund, før de ga seg.

Hele veien ble demonstrantene tett fulgt av politi kledd i sivil som hele tiden var i umiddelbar nærhet av demonstrasjonens kjerne. Oslo-politiet er fornøyd med måten demonstrasjonen forløp seg på.

- Arrangørene fikk holdt sine appeller, og ingen ble innbrakt. Det gikk veldig greit, sier Tore Solberg.

Foto: Lars Thorvaldsen / Dagbladet
Foto: Lars Thorvaldsen / Dagbladet Vis mer