Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrerte mot Trump

Ifølge Reuters har det blitt avhold over 600 demonstrasjoner til støtte for riksrettsprosessen mot president Donald Trump natt til onsdag.

DEMONSTRASJONER: Tusenvis var ventet å demonstrere mot Trump i New York i natt. Foto: NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Tusenvis var ventet å demonstrere mot Trump i New York i natt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til onsdag ble det avholdt over 600 demonstrasjoner i USA til støtte for riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Onsdag skal det stemmes over riksrettssaken i Representantenes hus.

Seint tirsdag kveld offentliggjorde nyhetsbyrået AP en opptelling, som viser at det er flertall i Representantenes hus for å gå videre med riksrettsprosessen mot presidenten.

Trump er tiltalt for misbruk av sin stilling, og for å ha forhindret Kongressens gransking ved å nekte å samarbeide, nekte sine medarbeidere å vitne og holde tilbake dokumenter.

GIKK HARDT UT: Donald Trump møtte pressen på Det ovale kontor fredag. Der gikk han hardt ut mot riksretts-prosessen mot ham. Video: CNN Vis mer

Demonstrerte

Arrangører bak nattas demonstrasjoner uttalte til Reuters at de forventet at tusenvis ville være med og gå gjennom Manhattan i New York. På Times Square ropte demonstranter blant annet «still Trump for riksrett», og holdt opp plakater med påskriften «Trump er ikke over loven».

- Jeg er her fordi jeg ser på dette som sjansen til å skape et vendepunkt. Hovedsakelig er jeg opptatt av rettferdighet overfor klimaet, og ser på presidenten som en stor klimatrussel, sier Serena Hertzog (19) til Reuters.

MAKTMISBRUK: Disse punktene vil demokratene tiltale Trump for. Video: CNN. Vis mer

Telefonsamtalen

Riksrettsprosessen mot Trump ble satt i gang etter en telefonsamtale med Ukrainas president, hvor han ba ham om å åpne etterforskning av sin politiske rival, Joe Biden.

- Dette er et avgjørende øyeblikk for innbyggerne. Vi mener at det er veldig viktig å si at vi ser at forbrytelser har blitt begått, og at presidenten har misbrukt sin makt. Vi synes ikke at det er greit å la ham slippe unna, sier en av arrangørene, Shannon Stagman.

TOALETT: Det var under en seanse i Det hvite hus hvor temaet var å redusere reguleringer for småbedrifter at den amerikanske presidenten langet ut mot vannbesparende ting. Video: CNN - Foto: REUTERS/Yana Paskova/File Photo Vis mer

Illsint brev

Tirsdag kveld ble det kjent at Trump har sendt et illsint brev til leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

Ifølge The Guardian kaller presidenten riksrettsprosesshøringene en «åpen krig mot amerikansk demokrati», og mener Pelosi har forbrutt seg mot sin troskapsed til embetet, samt «forringet viktigheten av det veldig stygge ordet 'riksrett'».

- Jeg har fått med meg essensen i brevet, og det er helt sykt, responderte Pelosi, ifølge CNN.