Dempet prisvekst i boligmarkedet

Prisene på eneboliger og leiligheter flater ut, til tross for rekordhøy aktivitet i markedet.

FALTER UT?: Gjennomsnittsprisen hittil i år er 5,2 prosent høyere enn snittprisen i hele 2012. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
FALTER UT?: Gjennomsnittsprisen hittil i år er 5,2 prosent høyere enn snittprisen i hele 2012. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi tror at egenkapitalkrav, den kommende innstrammingen i startlånsordningen og varslede rentehevinger har en viss prisdempende effekt, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Fra februar til mars steg boligprisene med 0,1 prosent, viser eiendomsmeglerbransjens boligstatistikk.

Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 0,2 prosent lavere enn i forrige måned. Den underliggende prisutviklingen er dermed negativ.

- Tilbake til normalen Det største prishoppet så langt i år kom i januar. Da steg prisene med 3,8 prosent. Fra januar til februar var stigningen mer moderat og utgjorde 0,7 prosent.

Gjennomsnittsprisen hittil i år er 5,2 prosent høyere enn snittprisen i hele 2012.

- Alt tyder på at det er en reell utflating av prisene. Boligmarkedet i mars kan derfor sies å være tilbake til normalen. Året startet med en bratt prisvekst, men vi er tilbake på et nivå der snittprisen er 7 prosent høyere enn tilsvarende måned i fjor, sier Buraas.

Høy aktivitet Aktiviteten i boligmarkedet er fortsatt rekordhøy. Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger var 24 dager i mars, fem dager mindre enn i februar og en dag mindre enn mars i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer