Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den 17 år gamle jenta fristet 29-åringen med narkotika og sex, men i garasjen ventet storebroren hennes

Ble utsatt for grov vold og utpressing.

MISHANDLET: I dette rommet ble den 29 år gamle mannen bundet og utsatt for vold av den 17 år gamle jentas storebror og en annen maskert mann. Foto: Politiet
MISHANDLET: I dette rommet ble den 29 år gamle mannen bundet og utsatt for vold av den 17 år gamle jentas storebror og en annen maskert mann. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel mann fra Malmö i Sverige kom i slutten av august i fjor i kontakt med ei 17 år gammel jente på Facebooks chatteprogram Messenger.

De to avtalte å møtes for å ta heroin og ha sex, men da jenta lurte mannen med inn i en garasje, ble han plutselig overfalt av to menn. Han fikk en el-pistol mot nakken og beskriver ifølge svenske Kvällsposten smerten som intens.

De to maskerte mennene skal så ha tatt med seg mannen til et lite kjellerrom der han ble festet til en stol med sykkellås.

Grov vold

Her skal 29-åringen ha blitt truet til å kjøpe seg fri for 20 000 kroner. Da han forklarte at han ikke hadde så mye penger, skal de to mennene ha pressen ham til å betale dem 4000 kroner i måneden framover.

Mens utpressingen pågikk, ble mannen utsatt for grov vold. Han ble slått i beinet med en skiftenøkkel, og fikk flere knyttneveslag i ansiktet.

Han ble også truet med noe som senere viste seg å være en softgun.

Til slutt ga 29-åringen de to mennene bankkortet sitt og koden, og fikk forlate kjelleren.

Nekter straffskyld

Politiet har nå identifisert de to maskerte mennene som 19 og 24 år gamle. 19-åringen er også den 17 år gamle jentas storebror.

I løpet av et døgn etter overfallet, skal de to mennene ha forsøkt å ta ut nesten 50 000 svenske kroner fra mannens bankkonto. De lyktes i å gjøre uttak og kjøp for i underkant av 6000.

Ved flere av disse uttakene, har de to blitt observert av overvåkingskameraer.

Påtalemyndigheten sier at de to mennene har gjort seg skyldige i grovt ran, frihetsberøvelse og forsøk på utpressing. De er også mistenkt for å ha truet med å ta livet av 29-åringen dersom han kontaktet politiet.

Den 17 år gamle jenta er tiltalt for medvirkning til nevnte lovbrudd.

Alle de tre mistenkte personene nekter straffskyld.

AVSLØRT: De to mennene og den 17 år gamle jenta ble avslørt av overvåkingskameraer da de forsøkte å tømme den 29 år gamle mannens konto. Foto: Politiet
AVSLØRT: De to mennene og den 17 år gamle jenta ble avslørt av overvåkingskameraer da de forsøkte å tømme den 29 år gamle mannens konto. Foto: Politiet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!