Drap i København:

Den 32 år gamle kvinnen ventet en «mirakelbaby». Så ble hun utsatt for et bestialsk knivdrap

Politiet i København etterforsker et drap som ryster Danmark. En spinkel mann er etterlyst som vitne eller gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel kvinne og hennes ufødte sønn ble fredag kveld funnet knivdrept i Elverparken i Herlev vest for København.

Ifølge politiet var kvinnen i parken for å lufte hunden - en gylden golden retriever. Hun var ikledd olivengrønt regntøy og blå gummistøvler, og var ifølge politiet synlig gravid. Ekstra Bladet erfarer at gjerningsmannen også ha brukt en øks.

«Mirakelgutt»

Hun ble ifølge politiet påført flere knivstikk. Det skal ha blitt ytt førstehjelp, men hun ble erklært død på stedet av en ambulanselege. Dansk politi har kalt hendelsen for et «bestialsk drap».

Ifølge innlegg på sosiale medier skal hun ha gledet seg veldig til å få barn, hun kalte blant annet sin kommende sønn for en «mirakelbaby». Hun kalte barnet for «Lille P», ifølge sosiale medier.

- Barnet var en gave som ikke var planlagt, og hun gledet seg ubeskrivelig mye, sier venninnen Nicoline Telling til danske TV 2.

Etterlyser en spinkel mann

Politiet etterlyser både gjerningsmann og vitner i saken. Et kvinnelig vitne har meldt seg for politiet, og har ifølge en pressemelding sagt at hun hørte to skrik og at hun så en mann løpe ut av parken på Tornerosesvej.

Han skal ha løftet armene som om han var oppgitt, og deretter løpt inn i parken igjen.

Mannen beskrives som å være mellom 28 og 30 år og ca 180 cm, med spinkel kroppsbygning og markert smalt ansikt. Han hadde ifølge vitne på seg en svart jakke med hette, sorte bukser og mørke sko. Hetten var slått opp, og under den hadde han på seg lue.

- Denne mannen vil vi gjerne komme i kontakt med. Han kan være et meget sentralt vitne eller han kan være gjerningsmannen, sier etterforsknings Hans Christian Tonnesen.

Motiv og mistenkt

Politiet opplyser om at de nå patruljerer områdene rundt Herlev for å skape trygghet for borgerne.

Etterforskningsleder Tonnesen sier til Ekstra Bladet at kvinnen obduseres mandag, og at han ikke vil uttale seg om drapsvåpen før en obduksjonsrapport foreligger. Ifølge avisa er det ikke funnet ei øks på åstedet.

Fredag kveld og lørdag ble det gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Politiet arbeider med en rekke spor, og ifølge Ekstra Bladet skal de ha en mistenkt og en mulig teori om at graviditeten er motivet for drapet.