Demonstrasjonene i Russland:

Den amerikanske journalisten spurte hvorfor han ble anholdt: «Kanskje du er anklaget for drapet på Kennedy?»

Den amerikanske journalisten fulgte demonstrasjonen hvor Putin-kritikeren Alexei Navalny (40) ble arrestert. Så ble journalisten selv anholdt for å ta bilder av arrestasjonene.

ANHOLDT: Her sitter den amerikanske The Guardian-journalisten Alec Luhn (t.v.) i en russisk politibuss etter å ha blitt anholdt søndag. I bussen sitter andre pågrepne, de fleste unge. Under demonstrasjonene var det mange unge mennesker som deltok, forteller Luhn, men understreker at alle slags også deltok. Foto: Alec Luhn / Twitter
ANHOLDT: Her sitter den amerikanske The Guardian-journalisten Alec Luhn (t.v.) i en russisk politibuss etter å ha blitt anholdt søndag. I bussen sitter andre pågrepne, de fleste unge. Under demonstrasjonene var det mange unge mennesker som deltok, forteller Luhn, men understreker at alle slags også deltok. Foto: Alec Luhn / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han er 40 år, blogger og håpefull politiker. Han er også én av Vladimir Putins verste fiender. Det har kostet Alexei Navalny dyrt, men det har ikke gjort ham motløs.

Da demonstrasjoner brøt ut flere steder i Russland søndag, var det igjen Navalny som klarte å få russerne ut i gatene. Denne gangen samlet titusenvis av russere seg for å demonstrere mot korrupsjon og for å kreve statsminister Dmitrij Medvedevs avgang.

Størst var demonstrasjonen i Moskva, hvor det er anslått at mellom 7000 og 8000 mennesker deltok i protestene. Det var under denne demonstrasjonen Navalny ble pågrepet.

Under den samme demonstrasjonen ble også den amerikanske journalisten Alec Luhn pågrepet og deretter anholdt i 5,5 timer. The Guardian-journalistens forbrytelse? Å fotografere at politiet pågrep andre demonstranter, forteller han til Dagbladet.

«Slipp ham løs»

Journalisten Luhn var ikke den eneste som ble pågrepet rundt Moskvas hovedgate Tverskaja søndag. Det russiske politiet anslo selv i morges at de hadde pågrepet 500 personer. The Guardian skriver imidlertid at over 1000 personer ble pågrepet etter demonstrasjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.